Región Kysuce - foto Stanislav Hulita
Tipy, články, foto, video pošli na redakcia@kysuce.sk

Mgr. Michal Truchlik - Oznámenie o vyhlásení vzdania sa kandidatúry pre voľby primátora mesta Čadca

Miestna volebná komisia v Čadci oznamuje, že podľa § 23 zákona č. 346/1990 Zb. o voľbách do orgánov samosprávy obcí v znení neskorších predpisov, ktoré sa budú konať dňa 27. novembra 2010, sa vzdal kandidatúry pre voľby primátora kandidát č. 5 Michal Truchlik, Mgr., 27 r., právnik, Čadca, Rieka 2642, nezávislý kandidát. O vzdaní sa kandidatúry informovala JUDr. Mária Hikerová, predsedníčka komisie.

Vytvorené: 08.11.2010 | čítať celý článok

Komunálne voľby 2010 - volebný slovník

SITA - V novembri si budeme na Slovensku voliť nové orgány samosprávy miest a obcí. Obec je podľa zákona o obecnom zriadení z roku 1990 samostatný územný samosprávny a správny celok Slovenskej republiky a združuje osoby, ktoré majú na jej území trvalý pobyt. Obec je právnickou osobou, ktorá za podmienok ustanovených zákonom samostatne hospodári s vlastným majetkom a s vlastnými príjmami. Základnou úlohou obce pri výkone samosprávy je starostlivosť o všestranný rozvoj jej územia a o potreby jej obyvateľov. Obec má právo na vlastné symboly - erb obce, vlajku obce, pečať obce, prípadne aj znelku obce.

Vytvorené: 04.11.2010 | čítať celý článok

Tomáš Urbaník : Verím v triezvy pohľad svojich spoluobčanov!

Tomáš Urbaník : Verím v triezvy pohľad svojich spoluobčanov!

Čadca : Predvolebná kampaň je v plnom prúde. Každý kandidát bojuje podľa svojich vedomostí, skúseností a predstáv. Jeden vidí len nedostatky, druhý poukazuje na chyby a ďalší bude napĺňať svoje sľuby. Ako hovorím, každý podľa seba. Otázka voliča teda môže znieť: „Čo si mám vybrať?“
Tento článok by inak nevznikol, keby sa to netýkalo aj mňa a môjho blízkeho okolia! Človek je často zvedavý, akú kartu vytiahne ten či onen kandidát. Konkurent. Človek je zvedavý a vie, ako sú podobné tvrdenia postavené. Či na „vode“ alebo na faktoch.

Vytvorené: 29.10.2010 | čítať celý článok

V Kysuckom Novom Meste 6 kandidátov na primátora

V Kysuckom Novom Meste 6 kandidátov na primátora

Kysucké Nové Mesto 27.10.2010 - O primátorské kreslo v Kysuckom Novom Meste budú v novembrových komunálnych voľbách súperiť piati muži a jedna žena. S podporou politických strán kandidujú 52-ročný riadiaci pracovník Vladimír Macášek (Smer-SD) a 39-ročný živnostník Branislav Neslušan (SNS). Ako nezávislí chcú uspieť 58-ročný súčasný primátor Ján Hartel, 53-ročný podnikateľ Anton Kopásek, 47-ročný právnik Milan Očko a 29-ročná právnička Andrea Ondreášová.

Vytvorené: 27.10.2010 | čítať celý článok

Čadca - Zoznam kandidátov pre voľby poslancov a primátora

Čadca - Zoznam kandidátov pre voľby poslancov a primátora

Zoznam zaregistrovaných kandidátov pre voľby poslancov a primátora v meste Čadca si môžete pozrieť vo formáte PDF. Podľa Štatistického úradu SR je k 31.05.2010 v meste Čadca 25 412 obyvateľov. Pre voľby do mestského zastupiteľstva na volebné obdobie 2010/2014 budú v meste Čadca 4 volebné obvody s celkovým počtom 25 poslancov rozdelené takto:

Vytvorené: 19.10.2010 | čítať celý článok

Združenie miest a obcí Kysúc vyzýva k slušnej kampani

Združenie miest a obcí Kysúc vyzýva k slušnej kampani

27.11.2011 sa uskutočnia voľby primátorov, starostov a poslancov mestských a obecných zastupiteľstiev. Združenie miest a obcí Kysúc, ktoré v zastúpení primátorov a starostov združuje všetkých 23 obcí nášho okresu, pozýva občanov na komunálne voľby. Zároveň vyzýva všetkých kandidátov na posty primátorov, starostov a poslancov mestských a obecných zastupiteľstiev, aby svoje predvolebné kampane viedli slušne, na základe pravdivých údajov.

Vytvorené: 19.10.2010 | čítať celý článok

Volebná kampaň sa začína v novembri, bilbordy už visia

Volebná kampaň sa začína v novembri, bilbordy už visia

Čadca : 16.10.2010 - Napriek tomu, že v uliciach slovenských miest a obcí sa už dlhší čas objavujú bilbordy kandidátov na komunálnych poslancov, starostov, či primátorov, predvolebná kampaň sa ešte oficiálne nezačala. Podľa zákona o voľbách do orgánov samosprávy obcí sa volebná kampaň začína 17. deň predo dňom konania volieb a končí sa 48 hodín pred začiatkom volieb, trvá teda od 10. novembra od 7:00 až do 25. novembra do 7:00. Priebeh kampane k voľbám v televíznom a rozhlasovom vysielaní sleduje Rada pre vysielanie a retransmisiu (RVR). Oslovovanie občanov kandidátmi je pritom, popri bilbordoch, najčastejšie práve cez televízie a rádiá.

Vytvorené: 19.10.2010 | čítať celý článok

Turzovským primátorom bude niekto z trojice Rejda, Michnica a Belková

Turzovským primátorom bude niekto z trojice Rejda, Michnica a Belková

Turzovka 9.10.2010 - Turzovčania si budú vyberať primátora spomedzi troch kandidátov. Súčasný primátor Miroslav Rejda kandiduje opäť na post primátora ako nezávislý kandidát. Jeho protikandidáti sú nezávislý kandidát Rudolf Michnica a za SMER-SD, HZD, KDH kandiduje Viera Belková.

Vytvorené: 09.10.2010 | čítať celý článok