Región Kysuce - foto Stanislav Hulita
Tipy, články, foto, video pošli na redakcia@kysuce.sk

Leteckí záchranári pomáhali zranenému sedemročnému dievčaťu v Turzovke

Turzovka 25. februára (TASR) – Leteckí záchranári zo Žiliny zasahovali v sobotu (24.2.) popoludní v katastri obce Turzovka v okrese Čadca. Sedemročné dievčatko si zranilo nohu.

Vytvorené: 26.02.2018 | čítať celý článok

„Vínečko bíle“ - prezentácia vína v skanzene Nová Bystrica - Vychylovka

„Vínečko bíle“ - prezentácia vína v skanzene Nová Bystrica - Vychylovka

Nová Bystrica 19.08.2016 - Už po tretíkrát Kysucké múzeum v Čadci  opäť pozýva návštevníkov na ochutnávku vína, ktorá sa bude konať v nedeľu 21. augusta 2016 v Skanzene Nová Bystrica - Vychylovka. Kysucké múzeum v Čadci, organizácia v zriaďovateľskej pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja, pripravilo v  spolupráci s obcou Čajkov (vinárska obec pri Leviciach) prezentáciu a ochutnávku vín, koláčov a pagáčov z Dolnej zeme Slovenska, spojenú s ich predajom a obohatenú kultúrnym programom Folklórnej skupiny Dolina z obce Čajkov a ich hostí z Veľkých Kozmáloviec. 

Vytvorené: 19.08.2016 | čítať celý článok

Polícia upozorňuje na úplnú uzávierku na ceste I/11 v obci Svrčinovec

Polícia upozorňuje na úplnú uzávierku na ceste I/11 v obci Svrčinovec

Čadca 12.05.2015 - Polícia upozorňuje na úplnú uzávierku na ceste I/11 v obci Svrčinovec. Obchádzka bude vedená po náhradnej obchádzkovej komunikácii, situovanej vpravo od opravovaného priecestia, v smere od Čadce do Českej republiky (Mosty u Jablunkova). Doprava bude vedená v jednom jazdnom pruhu riadená cestnou svetelnou signalizáciou, v prípade potreby riadená spôsobilými a náležite vystrojenými osobami.

Vytvorené: 12.05.2015 | čítať celý článok

Hasiči, policajti a záchranári spojili sily a zachránili tri ľudské životy

Hasiči, policajti a záchranári spojili sily a zachránili tri ľudské životy

Turzovka 20.01.2015 - Policajná hliadka z Obvodného oddelenia Policajného zboru Turzovka bola v pondelok 19. januára pred ôsmou hodinou večer vyslaná do Turzovky k rodinnému domu. Na mieste sa nachádzali pracovníci rýchle zdravotnej pomoci, ktorí boli privolaní k odpadnutému dievčaťu, ale nemohli sa dostať do domu.

Vytvorené: 20.01.2015 | čítať celý článok

V kysuckej Radoli požiadalo o prenosnú urnu 15 voličov

Podľa starostu Antona Tkáčika očakávajú napriek nepriaznivému počasiu nadpriemernú volebnú účasť.
Vo voľbách do samosprávneho kraja býva účasť nižšia ako v iných voľbách. Ale skúsenosť z minulých volieb je taká, že bude nadpriemerná v porovnaní s okolitými obcami. A určite nadpriemerná v porovnaní so Slovenskom. Popoludní účasť kopírovala daždivé počasie. Chodili starší aj mladší, približne ako pri všetkých voľbách. Čakáme, že ľudia si porobia okolo domov a večer prídu do volebnej miestnosti,“ uviedol Tkáčik.

Vytvorené: 12.11.2013 | čítať celý článok

Starosta Oščadnice M. Šulgan podal sťažnosť na Ústavný súd. Rozhodnúť môžu neplatné hlasovacie lístky

Starosta Oščadnice M. Šulgan podal sťažnosť na Ústavný súd. Rozhodnúť môžu neplatné hlasovacie lístky

Oščadnica 10.12.2010 SITA -  Preveriť 28 neplatných lístkov i regulárnosť volieb žiada doterajší starosta kysuckej Oščadnice Miloslav Šulgan, ktorý v novembrových komunálnych voľbách prehral len o šesť hlasov. V sťažnosti adresovanej Ústavnému súdu SR tiež žiada, aby až do rozhodnutia neumožnil novozvolenému starostovi Mariánovi Plevkovi vykonávať funkciu.

Vytvorené: 10.12.2010 | čítať celý článok

Prvé povolebné rokovania zastupiteľstiev musia byť do 30 dní

Prvé povolebné rokovania zastupiteľstiev musia byť do 30 dní

Po sobotňajších (27. 11.) voľbách do orgánoch samosprávy obcí sa mestá a obce sústreďujú na prípravu ustanovujúcich zastupiteľstiev. Podľa právnej expertky Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS) Daniely Franzenovej "ustanovujúce zasadnutie obecného zastupiteľstva zvolá starosta zvolený v predchádzajúcom volebnom období. Teda nie novozvolený starosta či primátor, ale ten, ktorý samosprávu viedol v končiacom volebnom období".

Vytvorené: 02.12.2010 | čítať celý článok

V Čadci sa rozhodlo tesným výsledkom

V Čadci sa rozhodlo tesným výsledkom

Čadca 27.11.2010 - Novým primátorom Čadce je Milan Gura, ktorý zvíťazil tesným rozdielom necelej dvestovky hlasov nad súčasným primátorom Jozefom Vraželom. Tretí skončil Pavol Holeštiak.
Volebné miestnosti sa zatvorili. Čakáme na prvé vysledky.

Predbežná volebná účasť o 19-tej hodine bola zhruba 40 miestami dokonca 50 percent. Ľudia však začali chodiť viac do volebných miestností v poobedňajších hodinách. V Čadci sa predpokladá vyššia účasť ako 40%. Voľby zatiaľ nenarušil žiaden vážny inciden, skupinky rómskych spoluobčanov zatiaľ postávali v okolí Domu kultúry. Aktuálne fotografie z priebehu volieb si môžete pozrieť v priloženej fotogalérii.

Vytvorené: 27.11.2010 | čítať celý článok | Čitateľov: 10097
« predchádzajuca | nasledujúca »