Región Kysuce - foto Stanislav Hulita
Tipy, články, foto, video pošli na redakcia@kysuce.sk

Problém Diaľnica D3-Bukov-Svrčinovec v rovine ľudia vs. štát?

Problém Diaľnica D3-Bukov-Svrčinovec v rovine ľudia vs. štát?

V tomto roku bolo množstvo mediálnych výstupov k problému výstavby úseku diaľnice D3 - Čadca Bukov - Svrčinovec. Na celý problém sa treba pozrieť v širšej súvislosti. Situácia by sa dala rozdeliť na niekoľko skupín, ktoré sa snažia hájiť svoje záujmy. Ktorý zo záujmov je podstatnejší alebo nadradený, závisí od uhlu pohľadu. Pokúsime sa vás s celým problémom oboznámiť čo najobjektívnejšie, aby ste si mohli utvoriť vlastný úsudok o potrebe diaľnice D3 a o problémoch vzniknutých pri jej nadchádzajúcej realizácii.

Video - Vizualizácia diaľničného úseku D3:

zdroj : www.dopravoprojekt.cz  

Prvá skupina by sa dala definovať ako :

  • obyvatelia  žijúci v regióne Kysuce, a  v priľahlých regiónoch Česka a Poľska, ktorých sa výstavba dotýka, či už si to pripúšťajú alebo nie. Ide tu o nadmerné zaťaženie úseku Žilina, Čadca, - Svrčinovec (smer ČR) - Skalité (smer PL). Denne  po týchto hlavných dopravných koridoroch prejdú tisícky áut, či už osobných alebo nákladných. Vytváranie dlhých kolón, nadmerný zápach a znečistenie v mestách a obciach je na dennom poriadku. O nehodovosti a rizikovosti pre občanov nehovoriac. Situácia určite trápi pochopiteľne aj podnikateľskú oblasť, či už malých a stredných podnikateľov pôsobiacich priamo v regióne, alebo napríklad veľké automobilové spoločnosti pôsobiace v regióne Kysuce a okolí.
  • Druhou skupinou sú občania priamo dotknutí výstavbou : skupina približne 10tich domov v lokalite Čadca Bukov sa po výstavbe ocitne uzavretá medzi 2mi cestami : súčasnou cestou a diaľničným obchvatom, ktorý, treba povedať reálne, mesto Čadca naozaj zúfalo potrebuje. Televízia Markíza odvysielala v relácii Televízne noviny dňa 06. 11. 2008 príspevok o obyvateľoch mesta Čadca dotknutých výstavbou diaľnice D3 časti Čadca - Bukov - Svrčinovec. V dotknutej lokalite je 10 obývaných domov, ktoré by mali byť v zovretí súčasnej cesty, a diaľnice, pričom diaľnica im povedie priamo popred domy. Obyvatelia boli aj zmätení vyjadrením ministra dopravy pre nemenovaný internetový portál, kde tvrdil, že odškodnenie občanov je možné, len je na nich, akú formu odškodnenia si vyberú. Takúto ponuku však občania v Čadci nedostali. Ako celý proces dopadne, a dokedy budú obyvatelia žiť v neistote, nevie nikto z kompetentných povedať. Ministerstvo však v budúcnosti určí osobu, ktorá bude občanov o priebehu a možnostiach informovať, a celý problém sa vyrieši k prospechu všetkých, nakoľko dopravná situácia trpí neúmerným zaťažením nákladnej i osobnej automobilovej dopravy.
  • Ďalšou skupinou je príslušný Mestský úrad Čadca, ktorý je zovretý v probléme : občania priamo dotknutí tlačia, aby apeloval na štát (ministerstvo), aby neprišli o možnosť dôstojne bývať, a na druhej strane je tu skupina obyvateľov mesta, ktorá sa v meste bežne pohybuje, a je dotknutá nadmerným dopravným zaťažením, a... pod. Je treba povedať, že mesto sa snaží vyjsť občanom jednej i druhej skupiny v ústrety, čo dokazujú aj rokovania a stretnutia s občanmi mesta. V rekapitulácii si môžete pozrieť nasledovné súvislosti pre celkový obraz :
     
  • štvrtou skupinou je štát, ktorý do regiónu niekoľkokrát vyslal aj generálneho riaditeľa Národnej diaľničnej spoločnosti (NDS) Ing. Igora Choma. Ten sa s občanmi stretol, celú situáciu spoločne rozdiskutovali, a snažili sa nájsť spoločné riešenie. Súčasný zákon umožňuje odškodniť len občanov, ktorým by diaľnica priamo pretínala obydlie,  avšak na tých, ktorý majú mať diaľnicu doslova pod oknom, platný zákon nepamätá. Celá súčasná trasa - tzv. červený variant (A), bola odsúhlasená už za minulej vlády, takže prekládky a zmeny "prakticky" nie sú možné. Ťažko posúdiť, čo by bolo jednoduchšie, či vytvoriť zmenu projektovej dokumentácie, a tá by musela prejsť zložitým procesom rôzneho schvaľovania, nakoľko systém diaľnic je viazaný aj medzinárodnými dohodami,... atd, alebo legislatívnu zmenu súčasného zákona, ktorí by pamätal aj na ľudí, ktorým diaľnica povedie popod okná (návrh na zmenu sa údajne pripravuje, je to zložitý legislatívny proces,.... a tak sa ľudia možno dočkajú.) Dúfajme, že zákon nepozabudne na odškodnenie občanov, ktorých sa diaľnica bezprostredne dotýka, a ktorý sú dotknutí rozhodnutím už z minulosti. Treba však spomenúť a prípravu zákona na vyvlastnenie pozemkov štátom pod strategické stavby, ktorý tiež môže byť použitý na danú situáciu.

Dúfam, že ste si o celom probléme, ktorý je určite ďaleko zložitejší, utvorili aspoň aký taký obraz. V prílohe je niekoľko dokumentov súvisiacich s celou situáciou ako aj niektoré podrobnosti o diaľnici D3 - Čadca Bukov - Svrčinovec. Celú situáciu budeme naďalej sledovať, a prinesiem o nej určite ďalšie informácie.

-SH-

 

 

Úseky diaľnice D3 na Kysuciach

Diaľničný úsek D3 Oščadnica - Čadca má dĺžku 3,44 km. V prevádzke je v polovičnom profile od 29.októbra 2004. Nahradil preťaženú cestu I/11 prechádzajúcu Oščadnicou a Čadcou-Horelicou. Ročná priemerná denná intenzita na tomto úseku dosahovala v roku 2000 až 11666 vozidiel za 24 hodín. Výstavba začala v apríli 1996. Do konca roku 1998 stavbári úsek takmer dokončili. V roku 1999 vláda SR rozhodla o odsunutí termínu dokončenia tejto rozostavanej stavby. Na tomto úseku je 7 mostov s celkovou dĺžkou 540 m a oporné múry majú dĺžku 1300 m. Sú tam proti-hlukové steny v celkovej dĺžke 900 m.

Na úsek Oščadnica - Čadca nadväzuje úsek Čadca obchvat, I.etapa. Úsek má dĺžku 1,39 km. V prevádzke je v polovičnom profile od 29.októbra 2004. Nahradil cestu I/11 vedúcu cez Čadcu. Na tomto úseku sú dva mosty s dĺžkou 130 a 435 metrov. Súčasťou úseku je aj tunel Horelica s dĺžkou 605 metrov. V polovici apríla 1998 začali prvé práce na obchvate v predportálovej časti tunela v dĺžke 180 metrov. Čadca obchvat, II.etapa má dĺžku 1,4 km. Z toho v trase diaľnice D3 je dokončený úsek dĺžky 160 metrov. Súčasťou úseku je aj výstavba privádzača do Čadce s dĺžkou 620 metrov a rekonštrukcia cesty I/11 v dĺžke 390 metrov. Výstavba sa začala v októbri 2000. V prevádzke je v polovičnom profile od 29.októbra 2004.

Novovybudovaná cesta v trase diaľnice D3 má dĺžku 4,8 km. Novovybudovaná cesta (diaľnica a privádzač) s dĺžkou 5,4 km nahradila cestu I/11 v dĺžke 5,9 km. Celková dĺžka novej trasy vrátane rekonštrukcie cesty I/11 (600m) dosahuje 6,0 km. Tieto úseky uviedli do prevádzky 29.októbra 2004.

Úsek má dĺžku 12,153 km. Bude sa stavať v polovičnom profile. Súčasťou stavby je 20 mostov s celkovou dĺžkou 5071 metrov. Na trase diaľnice bude 12 mostov s celkovou dĺžkou 4,0 km a dva tunely (Svrčinovec a Poľana). Dĺžka najdlhšieho mosta bude 710 metrov. Nahradí smerovo a šírkovo nevyhovujúcu cestu II/487 (dnešná I/12), na ktorej ročná priemerná denná intenzita dosahovala v roku 2005 v Čiernom 2789 vozidiel za 24 hodín. Podľa Nového projektu výstavby diaľnic a rýchlostných ciest z 21.2.2001 mal byť úsek spojazdnený v roku 2005.

Súčasťou stavby je aj mimoúrovňová križovatka Svrčinovec. Diaľnica D3 pretína cestu I/11 v km 2,1 od štátnej hranice s Českou republikou. Vetvy smerom na ČR na diaľničnej križovatke Svrčinovec sa napájajú na cestu I/11 v km 1,6 a km 1,8 od štátnej hranice. Na tejto križovatke bude začínať rýchlostná cesta R5 vedúca k hraniciam s Českou republikou, kde sa pripravuje výstavba obchvatov. Tieto obchvaty by mali v budúcnosti vytvoriť súvislú rýchlostnú cestu R68 štátna hranica - Mosty u Jablunkova - Jablunkov - Bystřice - Oldřichovice - Třanovice, ktorá sa bude napájať na R48. Dĺžka uvedeného úseku R68 bude 33 km. Jednotlivé úseky budú neskôr dostavané na štvorpruhovú delenú komunikáciu v kategórií S24,5/100. Od štátnej hranice až po začiatok obchvatu Mostov u Jablunkova je vybudovaná delená 4 pruhová cesta. Obchvat Mostov u Jablunkova (fotky z výstavby 1, 2, 3) s dĺžkou 7,35 km odovzdali do užívania v polovičnom profile 29.11.2001. Obchvat končí 7,8 km od štatnej hranice napojením na pôvodnú cestu I/11. Výstavba obchvatu Jablunkova s dĺžkou 5,1 km v kategórii S 11,5/80 sa formálne začala 1.februára 2006, poklepanie základného kameňa sa uskutočnilo 10.apríla 2006. Termínom ukončenia výstavby obchvatu je 30. október 2009. Dĺžka úseku Bystřice - Oldřichovice bude 6,5 km a úseku Oldřichovice - Třanovice bude 10,75 km.

Úsek cesty od konca diaľnice D3 pri Čadci, Bukove po štátnu hranicu s dĺžkou 20,6 km vedie po privádzači Čadca, ceste I/11 a ceste I/12 (pôvodne II/487) k štátnej hranici s Poľskou republikou. Táto cesta vedie cez Čadcu a obce Svrčinovec, Čierne a Skalité celkovo v dĺžke 17,1 km. Navrhnutá chýbajúca časť diaľnice D3 na tomto úseku bude mať dĺžku 20,8 km.

Zdroj www.highways.sk

V materiáli Paneuropean transport corridors and areas status report sa spomína začiatok výstavby v roku 2008, ukončenie 2010
http://europa.eu.int/comm/ten/transport/documentation/doc/2005_11_24/2005_report_paneurostar_en.pdf
Začiatok výstavby bude zrejme rok po začatí Svrčinovec-Skalité /ten by sa mal začať stavať na budúci rok/.

Na ťahu medzi Ostravou a Žilinou hrozí kolaps - veľmi zaujímavý článok o celej situácii s cezhraničným dosahom, nakoľko
http://www.novinky.cz/clanek/94756-na-tahu-mezi-ostravou-a-zilinou-hrozi-kolaps.html


Kategória: TOP Článok | Vytvorené: 07.11.2008 | Čitateľov: 8271