Región Kysuce - foto Stanislav Hulita
Tipy, články, foto, video pošli na redakcia@kysuce.sk

Začal tender na dokumentácie pre D3 Oščadnica - Čadca

Začal tender na dokumentácie pre D3 Oščadnica - ČadcaBRATISLAVA 10. septembra (WEBNOVINY) - Národná diaľničná spoločnosť (NDS), a.s. vyhlásila verejnú súťaž na vypracovanie dokumentácie stavebného zámeru a pre územné rozhodnutie pre stavbu druhého profilu úseku diaľnice D3 Oščadnica - Čadca, Bukov v dĺžke 4,3 kilometra. Predpokladaná cena za dodanie dokumentácií s termínom do 30. novembra 2010 predstavuje 1 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty. Lehota na požiadanie o súťažné podklady je 22. septembra, na predkladanie ponúk a otváranie obálok s ponukami 16. októbra. Informovala o tom diaľničná spoločnosť.

Bratislavská firma Alfa 04, a.s. vypracuje pre Národnú diaľničnú spoločnosť dokumentáciu stavebného zámeru a pre územné rozhodnutie pre stavbu rýchlostnej cesty R2 na 8-kilometrovom úseku križovatka D1 - Mníchova Lehota. Vybraný dodávateľ uspel v tendri s jednou prijatou ponukou vo výške 464,85 tis. eur, keď predpokladaná hodnota služby bola 500 tis. eur bez dane. Podľa podmienok súťaže dokumentácie majú byť dodané do 31. októbra tohto roku. Zmluva bola uzatvorená 7. septembra, počíta s plnením zákazky v subdodávateľskom vzťahu pri podiele 45,5 %.

Vypracovanie dokumentácie na stavebné povolenie pre realizáciu stavby a na ponuku, ako aj výkon autorského dozoru pre prvú etapu stavby privádzača Spišská Nová Ves - Levoča v dĺžke 1 kilometra vyjde na 470,87 tis. eur bez dane. Diaľničiari zaplatia túto sumu ďalšej bratislavskej firme Geoconsult, spol. s r.o. Tá uspela v tendri tiež s jednou prijatou ponukou, keď predpokladaná cena predstavovala 500 tis. eur bez dane. Dokumentácia na stavebné povolenie má byť podľa podmienok súťaže odovzdaná do 31. októbra, dokumentácia na ponuku do 90 dní od vydania stavebného povolenia na stavbu privádzača. Autorský dozor na stavbe má trvať dva roky. Diaľničiari uzatvorili zmluvu s dodávateľom 3. septembra, podiel subdodávok pri jej plnení by mal byť 16 %.

NDS vznikla 1. februára 2005 na základe zákona o Národnej diaľničnej spoločnosti. Jej 100-percentným vlastníkom je štát, v mene ktorého koná Ministerstvo dopravy, pôšt a telekomunikácií SR. Spoločnosť eviduje základné imanie vyše 2,993 mld. eur. K hlavným činnostiam spoločnosti patrí príprava, realizácia opráv a výstavba diaľnic a rýchlostných ciest na základe vládou schváleného Plánu rozvoja diaľnic a ciest, ako aj ich správa, prevádzka, údržba a opravy.

SITA

Súvisiace kategórie článkov :

Vytvorené: 10.09.2009 | Čitateľov: 1418