Región Kysuce - foto Stanislav Hulita
Tipy, články, foto, video pošli na redakcia@kysuce.sk

Video: Informácie týkajúce sa Sviatku všetkých svätých

Video: Informácie týkajúce sa Sviatku všetkých svätých

Čadca 29.10.2020 - V súvislosti s Uznesením Vlády SR č. 678 zo dňa 22. 10. 2020 vám prinášame informácie týkajúce sa Sviatku všetkých svätých. Od soboty 24. októbra do nedele 1. novembra platí na celom Slovensku zákaz vychádzania mimo bydliska. Samozrejme sú stanovené určité výnimky.

Návšteva cintorínov však medzi výnimkami nie je, čiže platí, že aj na "dušičky" je potrebné zostať doma.

Polícia naďalej kontroluje dodržiavanie vládou SR prijatých opatrení tak, ako doposiaľ a v prípade zistenia ich porušení rieši každý prípad individuálne. Sankcie taktiež zostávajú vo výške ako doposiaľ, v blokovom konaní do 1000 eur a v správnom konaní do 1659 eur (správne konanie rieši UVZ SR a okresné úrady).
 
V súvislosti s predchádzajúcimi rokmi počas „dušičkového“ obdobia, nie je možné porovnať opatrenia, pretože aktuálna situácia je diametrálne odlišná. Vláda SR vyhlásila núdzový stav a zákaz vychádzania, opätovne si preto dovolíme apelovať na občanov, aby dôsledne dodržiavali opatrenia a v tomto náročnom období vzdali hold napríklad zapálením sviečky doma, určite ešte bude vhodnejšie obdobie na návštevu cintorínov, uviedla pplk. Ing. Denisa Bárdyová.


Vytvorené: 29.10.2020