Región Kysuce - foto Stanislav Hulita
Tipy, články, foto, video pošli na redakcia@kysuce.sk

Vyjadrenie Mesta Čadca k vzniknutej situácii s vykurovaním sídliska Kyčerka

Na základe e-mailov a telefonátov od obyvateľov sídliska Kyčerka, ktorí sa sťažovali na nedostatočné vykurovanie bytových domov a slabú informovanosť zo strany Mestskej teplárenskej spoločnosti, a.s.(MTS, a.s.) ako aj správcov bytov, sa Mesto Čadca rozhodlo pomôcť obyvateľom sídliska Kyčerka a vyzvalo MTS, a.s., aby v čo najkratšom čase obnovilo dodávku tepla do panelákových domov.

Podľa informácií, ktoré nám poskytla akciová spoločnosť MTS, a.s., príčinou nedostatočného vykurovania panelákových domov na sídlisku Kyčerka bola havária kotla v kotolni U Sihly a závada potrubia na sídlisku Kyčerka. O vzniknutej situácii mesto okamžite informovalo správcov panelákových domov, ktorým tieto základné informácie chýbali. V priebehu nasledujúcich hodín bolo mesto v neustálom telefonickom kontakte s Mestskou teplárenskou spoločnosťou a snažilo sa priebežne informovať obyvateľov sídliska o aktuálnom stave opravy havárie a obnovenia dodávky tepla do panelákových domov.

Informácie, že mesto môže za vzniknutú situáciu sú opäť zavádzajúce a neopodstatnené, nakoľko vlastní v akciovej spoločnosti len 40% akcií, a nemá teda možnosť priamo ovplyvniť obnovenie dodávky tepla do bytových domov. I napriek tejto skutočností sa mesto snažilo byť nápomocné obyvateľom sídliska a priebežne komunikovalo s prevádzkovateľom a dodávateľom tepla v meste, s cieľom poskytnúť im informácie o aktuálnom stave.

Porucha bola odstránená 29. Januára 2010 o 5.00 hod. ráno a dodávka tepla bola plynule v panelákových domoch obnovená, s výnimkou bloku 25, 26, kde nastala porucha priamo v uvedených bytových domoch. Mesto Čadca sa snažilo kontaktovať správcu bytov BYTY Čadca, s.r.o., aby uskutočnilo nápravu, avšak neúspešne. Z uvedeného dôvodu odporučilo nájomníkom bytov, aby kontaktovali havarijnú službu, ktorá im vyreguluje a ovzdušní výmenníky. Nakoľko bol konateľ spol. BYTY Čadca, s.r.o. bol nezastihnuteľný, Mesto Čadca napokon kontaktovalo zamestnancov spoločnosti BYTY Čadca, s.r.o. a požiadalo o bezodkladné odstránenie prerušenia dodávky prostredníctvom havarijnej služby, alebo inou cestou.

Je na zvážení samotných občanov, či po uvedenom správaní sa spoločnosti BYTY Čadca, s.r.o., ostanú pod jej správou, alebo prejdú k inému poskytovateľovi týchto služieb.

Chceme sa poďakovať obyvateľom sídliska Kyčerka za trpezlivosť a zhovievavosť, s akou pristupovali k celej situácií.


Vytvorené: 30.01.2010