Región Kysuce - foto Stanislav Hulita
Tipy, články, foto, video pošli na redakcia@kysuce.sk

Hasič z Čadce († 30) zahynul tragicky pri dopravnej nehode

Hasič z Čadce († 30) zahynul tragicky pri dopravnej nehode

Čadca 13.01.2011: Tragická dopravná nehoda sa stala včera ráno o 7.30 hod. v smere z Trnavy do Bratislavy. Vodič z Čadce Peter Blaho († 30) vrazil do mostného piliera neďaleko odpočívadla Čataj. Napriek rýchlej pomoci jeho kolegov hasičov a vrtuľníka sa mu už nepodarilo pomôcť. Keď Petra zo zdemolovaného mercedesu vyslobodzovali trnavskí hasiči, pri pohľade na zosnulého kolegu sa nedokázali ubrániť slzám. Smrť zasiahla rodinu, blízkych i kolegov.

Peter Blaho bol hasičom telom aj dušou. Zachraňovať a pomáhať druhým bol ochotný hocikedy. Okrem toho, že bol hasič-záchranár v hasičskom zbore v Čadci, pomáhal aj ako dobrovoľný hasič. Bol aj inštruktor potápania. Okrem toho si robil policajnú akadémiu. Bol na ceste na skúšku, keď mal tú strašnú nehodu,“ prezradil Petrov nadriadený a kamarát Peter Kulla. „Peťo, budeš nám veľmi chýbať, ako kolega, sila, ale najmä ako kamarát,“ odkazujú Petrovi do neba všetci kolegovia hasiči.

Mladý Kysučan mal celý život pred sebou. „Mal úžasnú krásnu priateľku, s ktorou plánovali spoločnú budúcnosť. Bol šikovný, ochotný a nebál sa ísť do ničoho. Keď sme išli niekam zasahovať, bol to vždy Peter, ktorý sa tam vrhol prvý,“ povedal Peter Kulla. Jeden z jeho posledných zásahov bol v obci Čierne, kde v drevenici zhorela koncom decembra dôchodkyňa. Do hasičského zboru nastúpil vo februári 2007. Do útvaru v Čadci v septembri 2008.

Dopravný expert tvrdí, že keby boli zvodidlá na D1 skonštruované inak, tragédii sa dalo zabrániť. „Zvodidlá pred mostami by mali byť skonštruované tak, aby nevychádzali zo zeme, ale mal by sa tam nachádzať pohlcovač nárazov, ktorý by zabránil, aby sa auto po náraze ďalej šúchalo,“ skonštatoval dopravný expert Jozef Drahovský. Polícia príčiny nehody vyšetruje.

zdroje : cas.sk, tvnoviny.sk, kysuce.sk


Kategória: TOP Článok | Vytvorené: 13.01.2011