Región Kysuce - foto Stanislav Hulita
Tipy, články, foto, video pošli na redakcia@kysuce.sk

Vlakové spojenia z Čadce na Makov a Skalité sa možno zredukujú

Vlakové spojenia z Čadce na Makov a Skalité sa možno zredukujú

Čadca 13.01.2011: Ide o regionálne trate v regiónoch od západu až po východ Slovenska. Na Kysuciach by sa malo jednať o vybrané spoje na trati Čadca - Makov a na trati Čadca - Skalité. Tieto regionálne vetvy využívajú prevažne Kysučania na dopravu za prácou. O ktoré konkrétne spoje sa jedná, Železničná spoločnosť Slovensko zatiaľ neupresnila.

Doprava na väčšej časti regionálnych tratí by mala byť úplne zastavená, na menšej čast ponechaná v obmedzenom rozsahu. Pokiaľ po nich prechádza diaľková doprava, tá zostane zachovaná. Presný zoznam, ktorých tratí sa obmedzenie dotkne, zatiaľ nie je spracovaný. Hotový bude do konca januára a platiť začne od 6. marca tohto roku. Zverejnenie neúplnej pracovnej verzie zoznamu zo strany odborárov preto považujeme za predčasné a nezodpovedné.

Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) pripravuje redukciu osobnej vlakovej dopravy na vybraných tratiach. Je to súčasť úsporných opatrení, ktoré súvisia s dopravnými výkonmi vo verejnom záujme, ktoré medziročne klesnú o 5%. Na tieto výkony ZSSK nedostala peniaze od štátu. Preto spoločnosť pripravila, po dôkladnej analýze výkonov a nákladov, pracovný zoznam viac dvoch desiatok tratí, ktoré sú najmenej efektívne. Zo strany cestujúcich je o ne minimálny záujem, ale na druhej strane nás stoja obrovské peniaze, ktoré pochádzajú od všetkých daňových poplatníkov. O udalosti informoval hovorca ZSSK Alexander BUZINKAY.


Vytvorené: 13.01.2011