Región Kysuce - foto Stanislav Hulita
Tipy, články, foto, video pošli na redakcia@kysuce.sk

FK Čadca - Baník Kalinovo 0:1 (0:1)

FK Čadca - Baník Kalinovo 0:1 (0:1)

FK Čadca znova nastupovala bez troch členov základnej jedenástky. K Jakubcovi a Michalíkovi sa tentokrát pridal T. Tlelka. Prví dvaja absentovali kvôli červeným kartám, starší z bratov Tlelkovcov kvôli ôsmim žltým. Bývalého brankára banskobystrickej rezervy Petríka mohol prvý ohroziť Polka, ale volil prihrávku. V 5.min išla Hazuchova strela mimo. Blízko k otvoreniu skóre mal v 12.min Strapáč po tom, čo hosťujúci golman vyrazil priamy kop Polku len pred seba, no urastený stopér už nestihol reagovať.

V 20.min našiel Polka Kadáša, ktorý z prvej pálil tesne vedľa. O minútu pekne nahrával do šestnástky Putorík, prihrávka nenašla adresáta. V 30.min dosiahli hostia kuriózny gól. J. Tlelka v päťke „vysvietil“ nepodareným odkopom a lopta padajúca do brány sa Hlavovi vyšmykla z rukavíc. Gól rozhodcovia pripísali Durecovi, od ktorého sa lopta z čiary odrazila do siete - 0:1. V zápase dostal príležitosť dorastenec Marek Gavlák a v 32.min mohol odpovedať na „poťa“ gól. Ideálne si nabehol na kolmicu, ale zoči-voči Petríkovi v tutovke neuspel. V 34.min strieľal z uhla Grofčík. Gavlák dostal vo svojom seniorskom debute dve výzvy na premiérový gól, ale šťastie mu neprialo ani v 37.min. Z ideálnej pozície po prihrávke Kadáša, aj keď tiesnený, trafil brániaceho protihráča. V rovnakej minúte nezakončil presne Durec. V 40.min tvrdo vypálil Kadáš, Petrík len vyrážal a z dorážky Gončar z prvej vysoko prestrelil. Vzápätí si na druhej strane podobne počínal Drugda.

V 47.min sa uvoľnil Polka, našiel Putoríka a Gončárovi chýbal na dobrý center rozhodujúci krok. Následne si Hlava poradil so strelou hostí. Prvá veľká druhopolčasová šanca Čadce prišla v 51.min. Gončar mal v pokutovom území dostatok času, no nepochopiteľne minul. V 54.min hlavičkoval nad z dobrej pozície Strapáč. Slušnú domácu päťminútovku uzavrela v 55.min Kadášova príležitosť. Netrafil z podobnej pozície ako Gončár. Nepresne strieľal z priameho kopu v 57.min aj Hazucha. V 60.min sa presadil Turec cez Grofčíka, Hlava jeho pokus zneškodnil. Čadca sa väčšinu druhého polčasu snažila hrať nátlakovo, ale cestu k aspoň vyrovnávajúcemu gólu nenašla. Blízko mali k nemu Čadčania v 87.min, ale finálnu Kadášovu prihrávku po obídení troch brániacich hráčov odvrátili hostia na roh. Symbolickú bodku za nedeľným trápením vystavil v 90.min Strapáč. Zhruba z 11m strieľal v čistej šanci prudko tesne vedľa. Ešte v nadstavenom čase hostia vykopávali loptu z bránkovej čiary...

Čadčianske výsledkové, a treba povedať, že dnes aj herné trápenie, začalo niekde v zápase s Krásnom, odvtedy mužstvo nehralo kompletné a po posledných zbytočných remízach stráca v závere sezóny fazónu zo začiatku a jari. Posledné dve kolá budú pre hráčov výzvou, najmä to posledné doma s lídrom z Námestova.

góly: 30. Durec
diváci: 150
ŽK: Grofčík - Štefánik, Hazucha
rozhodovali: Jakubjak, Janíček, Dvorštiak, delegát SsFZ Majsniar
FK: Hlava - Grofčík, Pet. Strapáč, Kavuliak, J. Tlelka - Janščo - Putorík (63. Kubica), Polka, Gavlák (71. Kuric), Kadáš - Gončár (74. Birtus)
Baník: Petrík - Hronec (90. Randlísek), Juhaniak, Čipčala, Koták, Štefánik, Hazucha (89. Stieranka), Durec, Püspüky, Drugda, Sarvaš

Záver sezóny 2010/2011

28. kolo 19.6. o 17.00: FK Čadca - MŠK Námestovo
29. a 30. kolo boli predohrávané

zdroj: fkcadca.sk, foto: ilustračné


Vytvorené: 14.06.2011