Región Kysuce - foto Stanislav Hulita
Tipy, články, foto, video pošli na redakcia@kysuce.sk

FK Čadca prehrala s MŠK Námestovo 2:3

FK Čadca prehrala s MŠK Námestovo 2:3

21.06.2011 - FK Čadca sa chcela rozlúčiť so sezónou víťazstvom, ale to znova nedosiahla napriek tomu, že v zápase dvakrát viedla a vytvorila si dostatok šancí.
V 4.min nahrával Kosmeľ Plančovi, no tomu lopta preskočila nohu a obrana Čadce nebezpečenstvo odvrátila. Odpoveď prišla okamžite. Do šestnástky vnikol dravo Jakubec našiel Gončára a ten dostal šikovným zakončením Čadčanov do vedenia - 1:0.

Hneď po rozohraní mohlo byť 2:0, keď znovu zakončoval Jakubec, mieril tesne vedľa. V 6.min s námahou vyrazil Hlava strelu na roh. Námestovo napriek rýchlemu gólu a následnej tutovke Čadce nerezignovalo. V 9.min Hlava opäť pokryl strelu, tentokrát Planča. NA domácej strane absentoval Michalík, no hostia sa mohli spoliehať na kvalitu skúseného Kosmeľa. Ten sa 23.min len zastreľoval. Vyrovnanie prišlo v 26.min po rýchlom brejku a Kubala krížnou strelou prekonal Hlavu - 1:1.

V 32.min našiel Gončár na šestnástke Kubicu, ktorý pálil z prvej vedľa. Krásnu akciu rozohral v 35.min. Jakubec. Zbavil sa obrancu, pred bránou našiel ideálne T. Tleku, ktorý však poslal loptu v páde len nad bránu! Čadca v posledných zápasoch strieľa góly na začiatku polčasov, Námestovo nebolo výnimkou. V 46.min sa dostala lopta v šestnástke ku Jarabicovi a sedemnásťročný Patrik, brat Mariána pôsobiaceho naposledy v Cracovia Krakow, pred zrakom staršieho súrodenca vstrelil svoj prvý seniorský gól - 2:1!

Čadca zachytila úvod druhej časti a mohla zvýšiť. V 48.min Suroviak len s námahou vyrazil strelu Gončara a poradil si aj s dobiehajúcim Kubicom. V 52.min zasiahol znovu gólman hostí pred Kubicom a Jakubec rozvlnil len bočnú sieť. Po hodine hry však aktivitu prebrali hostia. V 61.min Kubala pálil tesne nad, ale o tri minúty už bolo opäť vyrovnané. Kosmeľ sa presadil spôsobom, ktorý ho držal roky na ligových trávnikov, v rýchlosti sa dostal za domácu obranu a rutinérsky krížnou strelou nedal Hlavovi šancu - 2:2.

V 71.min J. Tlelka preloboval všetko aj bránu. V 75.min nechala obrana trestuhodne voľného Kosmeľa a od tretieho gólu zachránil Čadčanov len reflexívny zákrok Hlavu! Víťazný gól mal na kopačke aj Jakubec. Putorík sa presadil na ľavej strane, no jeho časovanú a presnú prihrávku nedokázal zblízka Jakubec v tutovej pozícii doklepnúť do siete! Hosťom „urobil“ zápas Kosmeľ. V 79.min si v pokutovom území vypýtal faul a kapitán Plančo premenil jedenástku - 2:3!

Svoj dobrý výkon mohol okoreniť druhým gólom Jarabica, v 81.min prešiel cez obranu hostí aj cez brankára, no z ťažkého uhla nemieril presne. Vyrovnať mohol aj Birtus. V 89.min sa dostala k záložníkovi Čadce odrazená lopta po rohu, no bránu netrafil.

góly: Gončár, Jarabica - Kubala, Kosmeľ, Plančo
diváci: 150
rozhodovali: Putra, Čunderlík, Súkeníková, delegát SsFZ Vorel
FK: Hlava - Grofčík, Pet. Strapáč, Kavuliak, J. Tlelka - Jakubec, Polka (46. Birtus), Jarabica (86. Grečmal), Kubica (65. Putorík), T. Tlelka - Gončár
MŠK: Suroviak - Mich. Čiernik, Habiňák, Šmiheľ, Brňák, Kosmeľ, Plančo, Mar. Čiernik, Backa, Jagnešák, Kubala

zdroj: fkcadca.sk


Vytvorené: 21.06.2011