Región Kysuce - foto Stanislav Hulita
Tipy, články, foto, video pošli na redakcia@kysuce.sk

Turzovské leto ponúkne osem týždňov rôznorodých podujatí

Turzovské leto ponúkne osem týždňov rôznorodých podujatí

21. 06. 2011 Turzovka - Osem týždňov kultúrnych, spoločenských, hudobných a športových podujatí ponúkne Turzovské leto 2011, ktoré začne v sobotu 25. a v nedeľu 26. júna. Vyvrcholí 14. augusta 40. ročníkom Beskydských slávností.

Otváracími budú podľa zástupcu primátora Turzovky Kamila Kobolku podujatia Hurá prázdniny, medzinárodný futbalový turnaj mladších žiakov O pohár primátora mesta, hudobný festival Live on the ground a futbalový turnaj dorastencov QUICK SPORT CUP. „V ďalších týždňoch sú pripravené známe hudobné festivaly DROTÁRIA a ROCK BESKYD FEST so zvučnými menami účinkujúcich, či plenér ľudových rezbárov Drevené tajomstvá. Zo športu nebudú chýbať najstarší futbalový turnaj na Slovensku - 66. ročník O pohár česko-slovenskej vzájomnosti, súťaž hasičov Beskydský pohár, ale aj 14. ročník súťaže autoveteránov Beskyd rallye,“ uviedol Kobolka.

Program Turzovského leta vyvrcholí počas víkendu 12. až 14. augusta. Zástupca primátora Turzovky doplnil, že predstavitelia mesta odovzdajú v piatok na slávnostnom zasadnutí zastupiteľstva Ceny mesta laureátom za rok 2011. „Nebude chýbať vernisáž jedinečnej výstavy Narodení v Turzovke a uvedenie knižných titulov Pamätnica Beskydských slávností a Turzovské priezviská. V sobotu sa Turzovčania a návštevníci vyberú na turistiku Uhorčíkovým chodníkom a pokúsia sa prekonať rekordný zápis v Knihe slovenských rekordov z roku 2001 v štafetovom pití piva. Nedeľa bude patriť folklóru a ľudovým umelcom. Okrem iného Heligonkárskej cifrovačke, Remeselníckemu jarmoku či hlavnému programu jubilejných Beskydských slávností - Beskydy, moje Beskydy, v ktorom sa predstavia folklórne súbory zo Slovenska, Českej republiky a Poľska,“ povedal pre TASR Kobolka.


Vytvorené: 08.07.2011