Región Kysuce - foto Stanislav Hulita
Tipy, články, foto, video pošli na redakcia@kysuce.sk

Jubilantom : Prajeme Vám, aby sa Vám v Čadci ešte dlho, dobre a bezpečne žilo

Jubilantom : Prajeme Vám, aby sa Vám v Čadci ešte dlho, dobre a bezpečne žilo

22.októbra 2009, Čadca: V živote každého človeka sú míľniky, pri ktorých sa na chvíľu zastaví a zamyslí sa, aký kus cesty ubehol, čo sa mu podarilo či nepodarilo uskutočniť a čo ešte chce dokázať. Hoci v dnešnej uponáhľanej dobe má človek málo času pozastaviť sa, popremýšľať, prehodiť slovo-dve s blízkym človekom, Jednote dôchodcov v Čadci sa to 22. októbra 2009 podarilo. V mesiaci Úcty k starším sa stretli a spoločne si pripomenuli okrúhle výročia svojich členov. Pozvanie na spoločenské pozvanie prijalo aj vedenie mesta Čadca, ktoré v mene primátora mesta Čadca Jozefa Vražela poďakovalo jubilantom za hodnoty, ktoré počas aktívneho života vytvorili.

Dnešný deň je pre nás, a hlavne pre Vás - vážení jubilanti, čímsi výnimočný. Výnimočný výročím, ktoré si spolu s Vami chceme pripomenúť“, odznelo v príhovore zástupcu primátora mesta Čadca Jána Macuru. So želaním zdravia, pohody, lásky a šťastia v kruhu svojich blízkych odovzdal zástupca mesta jubilantom peňažné poukážky ako prejav vďaky a vzdania úcty.

Snahu a ochotu mesta pomáhať seniorom ocenila aj predsedníčka Jednoty dôchodcov v Čadci S.Mináriková. Podľa jej slov sa v dnešnej uponáhľanej dobe akosi pozabúda na úctu k starším obyvateľom mesta, ktorí svojou prácou prispeli a ešte stále prispievajú k jeho rozvoju .

Váš sviatok je aj sviatkom vašich vlastných ľudských činov . Teší nás, že mesto prijalo pozvanie a obdarilo tých, ktorí v našom meste niečo vytvorili“ pokračovala S.Mináriková. Podľa predsedníčky Jednoty dôchodcov sú seniori nielen poslami múdrosti a lásky, ale aj skúseností, zručnosti a tradícií.

Pri ľudovej hudbe, prednese poézie a vystúpení divadelného súboru EVA si jubilanti zaspomínali na radostné, ale aj smutné chvíle, ktoré prežili počas svojho života
Mladosť žije z nádejí, staroba zo spomienok“ . Práve spomienka na oslavu výročia jubilantovby mala byť podľa oslávenkyne Š.Kosanovej príjemnou spomienkou do menej vľúdnych chvíľ ich života.

Silvia Kajanková
hovorca mesta
  foto: -fki-


Fotogaléria k článku :

cadca-jubilanti-2009-6.jpg
cadca-jubilanti-2009-1.jpg
cadca-jubilanti-2009-2.jpg
cadca-jubilanti-2009-3.jpg
Vytvorené: 19.11.2009 | Čitateľov: 3106