Región Kysuce - foto Stanislav Hulita
Tipy, články, foto, video pošli na redakcia@kysuce.sk

Futbal : DUKLA Banská Bystrica B - FK Čadca 3:0 (1:0)

Futbal : DUKLA Banská Bystrica B - FK Čadca 3:0 (1:0)

Čadca 04.04.2010 - Na umelej tráve v Banskej Bystrici sa zápas pre FK Čadca najmä v prvom polčase odvíjal nad očakávanie. Hostia držali s favoritom krok, dokázali sa v porovnaní s predchádzajúcimi dvomi jarnými duelmi presadiť aj kombinačne a vytvorili si dve stopercentné príležitosti. DUKLA však takisto hrozila a príležitosti mal najmä Laksík. Za FK Čadca mohol otvoriť skóre Rado Kulla po akcii Húšťavu, ale po ideálnej prihrávke pálil ľavačkou zo siedmich metrov len do pripraveného Ďurča. Svoj premiérový gól mohol vstreliť aj Kubišta. Jeho bomba z výbornej pozície spoza šestnástky tesne minula bránu domácich. Bystričania po čadčianskych príležitostiach udreli a Laksík hlavou prekonal Gavláka v závere polčasu - 1:0. V druhom dejstve sa DUKLA začala presadzovať čoraz viac, ale k druhému gólu prišla veľmi lacno. Gavlák, v Humennom i s MFK B. Bystricou patril medzi postavy zápasu, zbytočne znervóznel a v 69. min. nevenoval dostatok pozornosti nemastnej neslanej strele skúseného Snitku - 2:0. FK Čadca sa už nedokázala vrátiť do zápasu a po peknej akcii ďalší hráč s ligovými skúsenosťami Kostúrik uzavrel vďaka druhému polčasu na zaslúžených 3:0.

Aj keď sa hralo bez kariet a niekoľkí čadčianski „rozkartovaní“ hráči si udržali pre úzky káder kľúčovú možnosť nastúpiť v minimálne ďalšom stretnutí, v stredajšej nesmierne náročnej dohrávke naisto nenastúpi Rado Kulla (študijné povinnosti), pracovné povinnosti bude mať zrejme Peter Strapáč a otázny je aj štart Dáriusa Vnuka, ktorý musel striedať pre zranenie.

Erich Cviertna: „Prvých tridsať minút, pokiaľ sme stíhali aj fyzicky, sme držali krok so súperom. Bohužiaľ, nepremenili sme šance. Po chybe sme inkasovali a aj napriek snahe sme už vývoj zápasu nezvrátili."

DUKLA B. Bystrica B - FK Čadca 3:0 (1:0)
Góly: 38. Laksík, 69. Snitka, 76. Kostúrik
rozhodovali: Ježík, M. Sluk, Žákech, delegát SFZ Schneider
diváci: 80
ŽK: bez kariet
Zostavy :
FK Čadca:
Gavlák - Novotný, Kmeť, Kavuliak, Tlelka - Kulla (59. Lušňák), Polka, Strapáč, Kubišta (67. Kubica) - Húšťava, Vnuk (Janščo).
DUKLA B. Bystrica B: Ďurčo - Gálik, Poliach, Hlinka, Štuber, Libič (81. Bobor), Rejdovian, Snitka, Vician, Nemec (55. Chomistek), Laksík (63. Kostúrik).

Futbalistov Čadce a ich verných priaznivcov čaká síce atraktívny, ale nesmierne náročný anglický týždeň. V stredu privítame doma TOP favorita ligy Moldavu aj s „naším" Tomášom Gavlákom, ktorému to začalo sypať. Klub disponujúci najvyšším, takmer pätnásť miliónovým rozpočtom, nenecháva nič na náhodu a na Kysuce príde už v utorok. V nedeľu privítame vo forme hrajúci Trebišov a do tretice k nám z východu zavítajú Lipany. Odeva disponuje jedným z najkvalitnejších kádrov a vedie ju trénersky matador Mikuláš Komanický. Akýkoľvek bodový zásah bude pre FK úspechom.

Pozvánka na futbal :

  • 16. kolo (dohrávka) 7.4. (streda) o 15.30 FK Čadca - BODVA Moldava nad Bodvou.
  • 20. kolo 11.4. o 15.30 FK Čadca - Slavoj Trebišov.
  • 21. kolo 18.4. o 16.00 FK Čadca - Odeva Lipany.

zdroj : www.fkcadca.sk

 Zdieľať | pošli do vybrali.sme.sk


Vytvorené: 06.04.2010