Región Kysuce - foto Stanislav Hulita
Tipy, články, foto, video pošli na redakcia@kysuce.sk

FK Poprad - FK Čadca 2:1 (1:1)

FK Poprad - FK Čadca 2:1 (1:1)

Smola nalepená od stredajšieho zápasu s Košicami ostala na kopačkách Čadčanov, totálne na tej, ktorú obúva na jar neúnavný a bojovný Pavol Janščo. Ten si 15 minút pred koncom vstrelil nešťastného vlastenca. Následné šance Kmeťa, v záverečnom tlaku dokonca Gavláka a v nadstavenom čase Húšťavu zostali nevyužité..

Po výhre nad Trebišovom, nastupovali hráči FK Poprad do dnešného zápasu s cieľom potvrdiť dovezené body. S podobným cieľom však pod Tatry pricestovali i hráči Čadce, ktorí potrebujú body k záchrane v II. lige. Popradčania začali tak, ako sa na domáce mužstvo patrí a hneď v 1. min. sa do otvorenej obrany hostí rútil Maťaš, ktorý však svoje sólo nezakončil presne. V 4. min. pohrozili i hostia, konkrétne Húšťava, ktorý sám zoči-voči Vernarskému, nechal nášho gólmana vyniknúť. Z protiútoku znova zahrozili Popradčania. K lopte sa dostal Maťaš, no jeho strela skončila na tyči. Odrazenú loptu sa ešte Kočiš snažil dopraviť za chrbát brankára Čadce, i on si však svoje miesto zastal. V 10. min. sa Popradčania dočkali, keď z hĺbky poľa našiel Tropp presnou prihrávkou Maťaša a ten si prvé dve zahodené šance vynahradil a otvoril skóre 1:0. Hostia po inkasovanom góle neskladali zbrane a pokúšali sa o vyrovnanie. V 23. min. sa im to podarilo zásluhou Kubištu, ktorý prudkou krížnou strelou vyrovnal na 1:1. Po vyrovnávajúcom góle sa začal hrať z oboch strán svižný futbal. Domáci chceli tvoriť, no neraz im viazla kombinácia, naopak hostia sa snažili ťažiť po chybách a stratách lôpt. V 29. min. sa k strele z hranice 25. metrov odhodlal Bendík, no Gavlák v bráne FK Čadca bol na mieste a loptu vyrazil na roh. V 33. min. Dvorožňákov priamy kop doletel na Vitkajovú hlavu, ale odtiaľ lopta putovala mimo. Po zmene strán hostia začali nátlakovou hrou. V 50. min. zahrával Kubišta rohový kop na ktorý si nabehol Húšťava, no našťastie pre domácich nemieril presne. V 64. min. sa k strele znova dostal agilný Húšťava, no ani tento jeho pokus nenašiel cieľ. V 73. min. sa po druhý krát v zápase tešili z gólu domáci, keď Vernarského dlhý výkop našiel Maťaša, ktorý sa ešte snažil prudko prihrávať, no jeho prihrávka nenašla spoluhráča, ale hosťujúceho obrancu Janšča, ktorý si v snahe odvrátiť loptu do bezpečia, vrazil do vlastnej siete 2:1. Popradčania i naďalej pokračovali v tlaku a chceli tento výsledok ešte poistiť. Hostia v závere začali hrať vabank a do útoku začal vybiehať i gólman Gavlák, ktorému sa v 90. min. skoro podarilo vyrovnať, keď sa z rohového kopu Kullu snažil v páde usmerniť loptu za Vernarského chrbát. Našťastie však nemieril presne. V nadstavenom čase ešte Húšťava hladko prešiel obranou Popradu, no Vernarský vytiahol bravúrny zákrok a vychytal Popradu tri body.

Góly: 8. Maťaš, 74. Janščo (vl.) - 24. Kubišta
rozhodovali: Marhefka, Bacsa, Ondruš, delegát SFZ Vais
divákov : 450 divákov
FK Čadca: Gavlák - Novotný, Kavuliak, Tlelka, Janščo - Kulla, Kmeť, Strapáč, Kubišta (Kubica) - Húšťava, Vnuk.
FK Poprad: Vernarský - Daško(Pazúr), Bendík, Dvorožňák, Rams- Kočiš, Vitkaj, Tropp, Michlík (Rusňák) -Kubus (Bolcár), Maťaš.

Družstvá mládeže odohrali svoje stretnutia v sobotu, v pondelok ešte hrajú prípravky.

Výsledky:

III. liga st. a ml. dorastencov 1.5. o 10.00 a 12.30 (juniorka): U19 FK Čadca - Jednota Bánová; U17 FK Čadca - Jednota Bánová.
I. liga st. žiakov 1.5.: U15 JUPIE Podlavice - FK Čadca; U14 JUPIE Podlavice - FK.
I. liga ml. žiakov 1.5. o 10.00 a 12.00 (hl. ihrisko): FK Čadca - MFK Liptovský Mikuláš; U12 FK Čadca - MFK Liptovský Mikuláš.
Prípravky 3.5.: U11, U10, U9 MŠK Námestovo - FK Čadca.

zdroj : fkcadca.sk


Vytvorené: 03.05.2010