Región Kysuce - foto Stanislav Hulita
Tipy, články, foto, video pošli na redakcia@kysuce.sk

Futbal : FK Čadca - FK Spišská Nová Ves 1:1

Čadca 09.05.2010 - Čadca si pripísala štvrtú jarnú domácu remízu a aj keď by sa malo doma, samozrejme, vyhrávať, získala ďalší bod. Spišská Nová Ves mala loptu viac na svojich kopačkách. Cviertnovým zverencom však vyšiel úvod druhého polčasu, po nepríjemnom rýchlom góle sa im podarilo aspoň vyrovnať a v závere ustáť 2-3 dobré príležitosti hostí.

Domáci veľmi chceli zvíťaziť a po doobedňajšej prehre Ľubovne na MFK B. Bystrica tak odskočiť svojmu prenasledovateľovi. V 6.min. však odcentroval sprava Čekovský a jemný nie príliš nebezpečný teč Stadnyka si Gavlák zrazil do siete - 0:1. Rýchly gól poznačil prvopolčasový výkon domácich, ktorí sa len ťažko dostávali k ohrozeniu brány Spišskej Novej Vsi. V 10.min. centroval Kubišta, ale Tlelka na dobre zahranú štandardku nedočiahol. O desať minút sa šikovne dostal do pokutového územia Húšťava, ale tiesnený už nedokázal dôraznejšie zakončiť, Tököly jeho pokus kryl. V 23. min. sa podobným spôsobom presadil Vnuk a z rovnakého miesta zvnútra šestnástky trafil len bočnú sieť. Spišiaci sa po úvodnom góle upokojili a defenzívu Čadčanov nepríjemne zamestnávali najmä Čekovský s Čomičom. V 37. min. sa už-už dostával pred Gavláka Palasiewicz, ale Novotný s Kavuliakom mu nedovolili z bezprostrednej blízkosti zakončiť. Prvá 45-minútovka priniesla sotva priemerný futbal.

Po zmene strán nevýrazného a so zdravotnými problémami zápasiaceho Kmeťa vystriedal Lušňák. Zvýšenú aktivitu a nebezpečenstvo pre hostí prinieslo väčšie nasadenie a spresnenie prechodu do útoku, a z toho plynúci sled veľmi dobre zahrávaných rohových kopov. Spišská Nová Ves, hlavne Čomič so Stadnykom, však využívala otvorenejšiu obranu Čadce na rýchle kontry a po jednej z nich sa Kokočákova technická strela obtrela o ľavú žrď. Kubištova ľavačka sa najskôr zastreľovala pokusom nad v 50.min. a následne priamo z rohu narobila plné ruky práce Tökölymu, ktorý len s námahou vyrážal na ďalší roh. Čadca sa snažila o vyrovnanie a akcie sa striedali na oboch stranách. V 63. min. prenikol do pokutového územia Húšťava, ale premárnil vhodný moment na streľbu. Na druhej strane strieľal Stadnyk nad. V 67. min. mal Tököly opäť problémy s rohom a s dôraznými atakovaním v malom vápne. Aktivita domácich priniesla zaslúžené ovocie. V 70.min. zahrávali domáci opäť rohový kop, k odrazenej lopte sa dostal na hranici pokutového územia Kulla a utešenou strelou od tyče nekompromisne vyrovnal - 1:1. Zverencov trénera Jána Bodnára inkasovaný gól evidentne prebral a Gavlák musel v 73.min. zasahovať v nebezpečnej situácii pred Horváthom. Čadca sa ešte pokúsila o víťazný gól. Najbližšie mala k nemu opäť po štandardke, ale Kubištov priamy kop vyškriabal Tököly nad brvno. V závere boli nebezpečnejší hostia. V 84.min výborne zasiahol pred Stadnykom Gavlák a v ďalších dvoch takmer čistých šanciach neuspeli Čekovský s Čomičom. Prvý mieril tesne vedľa a druhému, tvorcovi hry mužstva z východu, zneškodnil prudkú strelu Gavlák, ktorý v posledných desiatich minútach napravil svoje zaváhanie z úvodu stretnutia.

Uznanie si zaslúži mladý Lušňák, ktorý posledné minúty dohrával s veľkým sebazaprením. Žiaľ, vyšetrenie po zápase potvrdilo naštiepenú kľúčnu kosť.

FK Čadca - FK Spišská Nová Ves 1:1 (0:1)
Góly: 70. Kulla - 6. Stadnyk
ŽK: Čomič, Kokočák, Ďurech, Čekovský
rozhodovali: Sliš, Borsányi, Berner, delegát SFZ Minárčik
diváci: 200

FK Čadca: M. Gavlák - Novotný, Kavuliak, Tlelka, Janščo - R. Kulla, Strapáč, Kmeť (46. Lušňák), Kubišta (81. Kubica) - Húšťava (81. Kuric), Vnuk
FK SNV: Tököly - Stanislav, Ziemba, Sedláček, Ďurech - Čekovský, Čomič, Horváth, Kokočák - Stadnyk, Palasiewicz (90. Kiššák)

Zostávajúci program posledných piatich kôl:

  • 26. kolo 16.5. o 10.30 MŠK Žilina B - FK Čadca,
  • 27. kolo 23.5. o 17.00 FK Čadca - MFK Lokomotíva Zvolen,
  • 28. kolo 29.5. MFK Goral Stará Ľubovňa - FK Čadca,
  • 29. kolo 6.6. o 17.00 FK Čadca - MFK Vranov nad Topľou,
  • 30. kolo 13.6. 1. FC TATRAN Prešov B - FK Čadca.

III. liga st. a ml. dorastencov 5.5.: U19 Fiľakovo - FK Čadca 3:0; U17 Fiľakovo - FK Čadca 5:3.
III. liga st. a ml. dorastencov 7.5.: U19 ŠK Badín - FK Čadca 4:2; U17 ŠK Badín - FK Čadca1:2.
III. liga st. a ml. dorastencov 12.5.: U19 FK Čadca - FOMAT Martin; U17 FK Čadca - FOMAT Martin.
Družstvo U15 obsadilo na turnaji v poľskom Zywieci konečné 2. miesto
I. liga st. žiakov 13.5 o 15.00 a 17.00: FK Čadca - MFK Ružomberok; U14 FK Čadca - MFK Ružomberok.
I. liga ml. žiakov 7.5. o 10.00 a 12.00: U13 MŠK Žilina - FK Čadca 9:0; U12 MŠK Žilina - FK Čadca 11:0.
Prípravky 7.5. o 9.00, 10.30 a 10.30: U11, U10, U9 MŠK Námestovo - FK Čadca 3:1, 8:4, 11:1 (preložené z 3.5.), prípravné zápasy hrali dve kombinované družstvá aj v piatok 7.5. v Jablunkove.

viac na fkcadca.sk


Vytvorené: 12.05.2010