Región Kysuce - foto Stanislav Hulita
Tipy, články, foto, video pošli na redakcia@kysuce.sk

Futbal: MŠK Žilina B - FK Čadca 0:0

Futbal: MŠK Žilina B - FK Čadca 0:0

Počas víkendu a najmä nedele sa nehralo v nižších súťažiach množstvo stretnutí, ale vytrvalý dážď zápas na žilinskej umelej tráve ovplyvniť nemohol. Čadčania, aj s Gavlákom, ktorý po piatkovom zranení nastúpil so sebazaprením, a pod "dohľadom" svojich verných priaznivcov neinkasovali ani gól a vybojovali prvý jarný bod na súperovej pôde.

Úvodných dvadsať minút sa hral vyrovnaný futbal bez väčších príležitostí. V 10.min. nechýbalo Kullovi na zadnej tyči veľa, aby zužitkoval Kubištov center, ktorý preletel aj ponad Rakovana. V 17.min. sa dostával do nájazdu Škrobák, ale v rozhodujúcom momente si posunul loptu na dlhú nohu, čo včasným vybehnutím využil Gavlák. Mladí Žilinčania s pribúdajúcim časom zistili, že súčasná Čadca nedisponuje hlavne v ofenzíve takou silou ako v minulosti a čoraz častejšie sa tlačili pred bránu svojho súpera. Rovnako získavali prevahu umnejšou kombináciu a, čo hostia aspoň sčasti v druhom polčase eliminovali, aj dôrazom v súbojoch. Všetko však bez gólového efektu. V 20. min dvojica Perexta Škrobák váhala so zakončením, v 30.min. Le Giang z dobrej pozície tesne prestrelil a s Povincovou strelou nemal Gavlák problém. Tesne pred polčasom prinútil Rakovana zasahovať Húšťava.

V druhom polčase sa obraz hry výrazne nezmenil. Pre Čadcu bolo na škodu, že nedokázala častejšie podržať loptu a využiť aspoň črtajúce sa príležitosti na ohrozenie Rakovana. Jednu z mála mal FK presne po hodine hry. Vnuk s Kubištom nezužitkovali zaváhanie defenzívy MŠK na dôraznejšie zakončenie. Najväčšia šanca derby stretnutia prišla v 66.min. Strelu Škrobáka Gavlák neisto „vyrazil“ len pred seba a striedajúci Mikuš dorážal tesne vedľa. V 71.min. Húšťavovu strelu po Lokšovej prihrávke zblokoval obranca. Štvrťhodinu pred záverom sa mal porúčať z ihriska po údere lakťom do tváre Novotného Filo. Keď v 77.min. zakončil ten istý hráč nepresne a vzápätí pohotový Tomanicov volej preletel ponad brvno, Čadcu od zisku bodu delilo len pár minút. Zbytočne ale pustila Žilinu v 89.min. k nepríjemnej štandardke a rovnako nechala na pravej strane veľa priestoru Tomanicovi. Ten na šťastie „bojovníkov“ z Kysúc ani neprihral, ani lobom nezmenil deľbu bodov.

V II. lige východ kvôli problémom nevycestoval na stretnutie 26. kola do Vranova nad Topľou klub MFK Banská Bystrica.

Erich Cviertna: Pred zápasom sme chceli samozrejme zvíťaziť, ale po priebehu musíme brať aj bod. Za zachovanie II. ligy pre klub budeme bojovať aj ďalej.“

ŽK: Filo
rozhodovali: Debnár, Sluk, Ondruš, delegát SFZ Masár
diváci: 100
FK Čadca: M. Gavlák - Novotný, Kavuliak, Tlelka, Janščo - R. Kulla, Strapáč, Polka (46. Lokša), Kubišta (77. Kubica) - Húšťava, Vnuk
MŠK Žilina: Rakovan - Lončík, Prince (79. Pleško), Mravec, Povinec - Rybár (46. Mikuš), Tomanica, Perexta, Le Giang (61. Slatinský) - Škrobák, Filo.

Zostávajúci program:

  • 27. kolo 23.5. o 17.00 FK Čadca - MFK Lokomotíva Zvolen,
  • 28. kolo 29.5. MFK Goral Stará Ľubovňa - FK Čadca,
  • 29. kolo 6.6. o 17.00 FK Čadca - MFK Vranov nad Topľou,
  • 30. kolo 13.6. 1. FC TATRAN Prešov B - FK Čadca

zdroj : fkcadca.sk


Vytvorené: 16.05.2010