Región Kysuce - foto Stanislav Hulita
Tipy, články, foto, video pošli na redakcia@kysuce.sk

Futbal : MFK Goral Stará Ľubovňa - FK Čadca 3:0

Stará Ľubovňa zvládla kľúčové stretnutie lepšie, bola naň pripravená kvalitnejšie nielen po športovej stránke. Ľubovňa zvíťazila zaslúžene, potrestala čadčianske chyby a v prípade úspechu v utorňajšej „dohodnutej“ dohrávke v Trebišove môže 2 kolá pred koncom súťaže Čadcu v tabuľke o skóre preskočiť. Jesenné domáce stretnutie sme vyhrali 3:0 a, žiaľ, rovnakým výsledkom skončila aj odveta. Veľmi reálnu výhodu lepších vzájomných zápasov, ktoré by rozhodovali v prípade konečnej rovnosti bodov, sme stratili 3 minúty pred koncom. Výsledok a reálna hrozba zostupu o súťaž nižšie sú pravdivým obrazom situácie v klube, ktorý je však vôbec rád, že môže súťaž ako tak dohrať. Hráči určite v zostávajúcich dvoch kolách zabojujú o druholigovú existenciu.

Jarné príchody čadčianskeho áčka na súperove ihriská sú len dôkazom, že klub v súčasnom stave na II. ligu nemá po viacerých stránkach. Improvizácia v podobe dopravy vlastnými autami a neskorší príchod však nezabránili dobrému vstupu Čadčanov do zápasu, ale svižné tempo a držanie lopty na svojich kopačkách vydržali veľmi krátko. Po zbytočnej strate lopty v strede ihriska prudkú strelu spoza šestnástky síce Gavlák vyrazil, ale dobiehajúci Štieber ju poslal pohotovo hlavou za jeho chrbát - 1:0. Aj keď domáci pôsobili futbalovejšie a pred bránu súpera sa tlačili častejšie ako kysucké mužstvo, Gavlák sa v prvom polčase výraznejšie „zapotil“ len pri dorážke v šestnástke zabudnutého Dlugoša a nohami zlikvidoval viac ako stopercentnú šancu. Hostia Bičuša vážnejšie neohrozili, útočníci boli v ofenzíve osamotení. Do gólovej pozície sa takmer dostal Húšťava, ale loptu v rozhodujúcom momente nedostal pod kontrolu a jasný faul na prenikajúceho Vnuka na hranici šestnástky arbitri „nevideli“.

Napriek jednogólovému manku bol zápas stále otvorený a hrateľný. V 64.min. poslal Kubišta do pokutového územia center, Bičuš nebezpečnú loptu na prvú tyč neudržal, ale Čadčanom chýbal krôčik, aby vsietili vytúžený záchranársky gól. Nedáš - dostaneš sa naplnilo do bodky z následného protiútoku. Štieber si poľahky prebral loptu medzi dvomi obrancami, posunul ju na nabiehajúceho Dlugoša, ten sa prehnal popri statickej defenzíve Čadce a ľavou nohou obstrelil po zemi vybiehajúceho Gavláka - 2:0. Ľubovňa už stretnutie nepustila, Čadca si vypracovala už len jednu dobrú príležitosť. Po Kullovom centri nekrytý Vnuk v päťke hlavičkoval slabúčko a vedľa. V 87.min. Gavlák zlikvidoval prudkú strelu domácich, ale hosťujúci hráči opäť nezareagovali na vyrazenú loptu a Štieber ju poslal oblúčikom do siete - 3:0. Na hornom Spiši FK neskóroval ani na tretí pokus (jeseň 2006 2:0, jar 2009 3:0). Ľubovni vyšlo z predzápasových želaní takmer všetko, Čadci nič, azda len základný moment - samotné dostavenie sa na stretnutie, čo by mala byť viac ako samozrejmosť, ale v prípade čadčianskeho klubu je už to malým "víťazstvom".

MFK Goral Stará Ľubovňa - FK Čadca 3:0 (1:0)
4. a 87. Štieber, 64. Dlugoš
ŽK: Pyda - Polka, Kulla, Húšťava
rozhodovali: Cifrík, Mikulaj, Žifčák, delegát SFZ Pastorek
diváci: 300
FK: M. Gavlák - Novotný, Kavuliak, Tlelka, Janščo - R. Kulla, Strapáč, Polka, Kubišta (67. Kubica) - Húšťava, Vnuk
MFK: Bičuš - Hricov, Ciferský (90. Kamdem), Sivulka (68. Kupec), Pyda, Galik, Kucko, Krjňák, Kosturko, Štieber, Dlugoš

Zostávajúci program: 29. kolo 6.6. o 17.00 FK Čadca - MFK Vranov nad Topľou, 30. kolo 13.6. 1. FC TATRAN Prešov B - FK Čadca.

eg, viac na www.fkcadca.sk


Vytvorené: 31.05.2010