Región Kysuce - foto Stanislav Hulita
Tipy, články, foto, video pošli na redakcia@kysuce.sk

XIII. ročník Medzinárodného futbalového turnaja profesionálnych hasičov

XIII. ročník Medzinárodného futbalového turnaja profesionálnych hasičov

Vo štvrtok 17. júna 2010 sa na športovom ihrisku Horelica uskutočnil v poradí už XIII. ročník Medzinárodného futbalového turnaja profesionálnych hasičov Beskydy Slovenskej a Poľskej republiky 2010. Hlavným organizátorom podujatia bolo Okresné riaditeľstvo hasičského a záchranného zboru Čadca v spolupráci s mestom Čadca a Športovým klubom Čadca Horelica.
Futbalového zápasu jednotlivých hasičských oddielov sa zúčastnilo celkom 10 družstiev, z toho zo Slovenska tri a Poľskej republiky sedem. Slovenskú republiky reprezentovali hasiči z Krajského a Okresného riaditeľstva Čadca a Dolný Kubín. Tí si v priebehu dňa zmerali sily s hráčmi zo Zakopaneho, Krakówa, Suchej Beskidzky, Žywca, Katowic Nowého Targa.

Podľa slov riaditeľa Krajského riaditeľstva HaZZ Žilina, Stanislava Stašíka sa história turnaja začala písať vďaka iniciatíve a aktivite dvoch prihraničných okresov Žywca a Čadce, ktoré sa niekoľko rokov pravidelne stretávali. Patronát nad celým podujatím prebralo v roku 2002 Krajské riaditeľstvo HaZZ v Žiline, ktoré v rámci dohody organizuje futbalový turnaj každý tretí rok na Slovensku. Cieľom nie sú podľa slov riaditeľa iba priateľské stretnutia profesionálnych hasičov, ale aj výmena skúseností a upevnenie odborných väzieb medzi jednotlivými mestami. „Okrem športových aktivít organizujeme medzinárodné prihraničné cvičenia a odborné konferencie, prostredníctvom ktorých získavame poznatky a zároveň si vymieňame aj skúsenosti“, uviedol Stanislav Stašík.

Medzinárodný futbalový turnaj profesionálnych hasičov za znenia sirény slávnostne otvoril primátor mesta Čadca Jozef Vražel. Ako uviedol, mesto prijalo úlohu spoluorganizátora s radosťou. „Som rád, že sme aspoň sčasti, teda poskytnutím športového areálu mohli napomôcť realizácií tohto podujatia.“ Ďalší ročník Medzinárodného futbalového turnaja profesionálnych hasičov Beskydy Slovenskej a Poľskej republiky sa uskutoční na budúci rok v Poľskej republike.

Silvia Kajanková
 


Fotogaléria k článku :

turnaj-profesionalnych-hasicov-2010-2.jpg
turnaj-profesionalnych-hasicov-2010-3.jpg
turnaj-profesionalnych-hasicov-2010-4.jpg
turnaj-profesionalnych-hasicov-2010-5.jpg
Vytvorené: 19.06.2010