Región Kysuce - foto Stanislav Hulita
Tipy, články, foto, video pošli na redakcia@kysuce.sk

S Ľubom Michalíkom v Leedsi nepočítajú, teší ho úspech Slovenska

S Ľubom Michalíkom v Leedsi nepočítajú, teší ho úspech Slovenska

LEEDS - Člen širšieho kádra futbalovej reprezentácie Ľubomír Michalík (26) nepricestoval so svojím zamestnávateľom, anglickým druholigovým klubom Leeds United, na niekoľkodňové sústredenie na Slovensko. Rodák z Čadce sa však naďalej pripravuje na novú sezónu na Britských ostrovoch v kádri trojnásobného anglického šampióna, no už s vedomím, že do nového súťažného ročníka s ním vedenie tímu pravdepodobne nepočíta.

"Mám ešte jeden rok platnú zmluvu, ale vyzerá to tak, že už so mnou v Leedsi nerátajú. Na sústredenie totiž odcestovali len tí hráči, s ktorými chce tréner spolupracovať v budúcnosti. Ja teraz trénujem s tými, ktorí neodišli na sústredenie a minulý rok boli v kádri," povedal vysoký stopér a pokračoval: "Samozrejme, že tým pádom už rozmýšľam nad inými možnosťami. Na nejakých veciach sa už pracuje, ale zatiaľ nemám nič konkrétne. Vzhľadom na to, že ešte mám stále platný kontrakt s Leedsom, ešte má do toho čo povedať aj vedenie klubu."

Leedsu sa v uplynulej sezóne podarilo postúpiť z tretej najvyššej anglickej súťaže do League Championship. "Som tu 2,5 roka a až teraz sme konečne uspeli v boji o postup. Samozrejme, že aj z tohto pohľadu som sklamaný, ale nie som ani prvý a určite ani posledný hráč, ktorému sa niečo také stalo. Trénujem normálne ďalej, ako keby som bol v kádri, udržiavam sa vo forme. A neskôr sa uvidí," povedal bývalý hráč FC Senec a Boltonu Wanderers.

Ľubomír Michalík figuroval v máji aj v širšom kádri slovenskej futbalovej reprezentácie na XIX. majstrovstvá sveta v Juhoafrickej republike, do užšieho 23-členného výberu sa však napokon nezmestil.

"Myslím si, že s naším účinkovaním na MS musíme byť spokojní. Veď nikto nerátal s tým, že sa dostaneme do 16-tky najlepších. Chlapci urobili Slovensku dobré meno, teraz nás už bude poznať viac ľudí. Aj mňa sa tu v Anglicku pýtajú na náš tím, chcú vedieť detaily o niektorých hráčoch. Je to príjemné," dodal slovenský obranca.

Foto: www.leedsunited.com,  Zdroj: SITA
 


Vytvorené: 22.07.2010