Región Kysuce - foto Stanislav Hulita
Tipy, články, foto, video pošli na redakcia@kysuce.sk

Medzinárodný rómsky futbalový turnaj

Medzinárodný rómsky futbalový turnaj

V nedeľu 01. augusta 2010 sa na športovom ihrisku Horelica uskutočnil prvý ročník Rómskeho medzinárodného futbalového turnaja. Hlavnými organizátormi podujatia boli čadčianski Rómovia a mesto Čadca.

Futbalového zápasu jednotlivých rómskych oddielov sa zúčastnilo celkom 7 družstiev, z toho zo Slovenska päť a Českej republiky dve. Hráči z Čadce, Vysokej nad Kysucou, Turzovky, Handlovej, Martina, Ostravy 1 a Ostravy - Mariánske Hory v priebehu dňa odohrali 29 zápasov, formou každý s každým. Dĺžka hracieho času bola stanovená na dvadsať minút, pričom na hracej ploche hrali naraz 4 družstvá.

Medzinárodný rómsky futbalový turnaj slávnostne otvoril primátor mesta Čadca Jozef Vražel. Ako uviedol, mesto prijalo úlohu spoluorganizátora bez problémov. „Som rád, že sme poskytnutím športového areálu a finančnej podpory mohli napomôcť realizácií prvého ročníka turnaja Rómov “ Snaha a ochotu mesta ocenili aj jednotliví súťažiaci. Ako uviedli, nie všade im bola zo strany obce, či mesta poskytnutá pomoc a podpora pri realizovaní rómskeho turnaja.

Prvenstvo z medzinárodného turnaja patrilo Rómom z Martina. Ako druhý skončili Rómovia z Ostravy 1 a tretie miesto patrilo rómskym futbalistom z Čadce.

-sik-


Vytvorené: 09.08.2010