Región Kysuce - foto Stanislav Hulita
Tipy, články, foto, video pošli na redakcia@kysuce.sk

Futbal III. liga - FTC Fiľakovo - FK Čadca 0:1

Futbal III. liga - FTC Fiľakovo - FK Čadca 0:1

14.8.2010 - V druhom 2. kole FK Čadca vycestovala k najvzdialenejšiemu súperovi s bodovými ambíciami, ale určite aj s rešpektom voči domácemu prostrediu. FTC už neraz dokázalo, že na juhu sa nevyhráva ľahko a ak, tak v búrlivom prostredí.

Hostia začali aktívne a už v 7. min. našiel Michalík Lušňáka, ktorý poslal gólový center na hlavu Vnuka - 0:1. V 20.min. hlavičkoval opäť Vnuk, ale len do rúk brankára. Druhý gól mohol pridať T. Tlelka v 22.min. Žiaľ svoje sólo po oklamaní ofsajdovej pasce nezakončil podľa predstáv, a mohol prihrávať aj úplne voľným spoluhráčom. Domáci kontrovali až v 24.min., ale J. Tóth z 5m netrafil bránu. Vzápätí Michalíkov priamy kop zastavil múr. Na opačnej strane nemal problém s Urbančokovou strelou Gavlák.

Čadca bola prvý polčas futbalovejšia a lepšia, ale nepoistené jednogólové vedenie nútilo Fiľakovo útočiť. Mierna územná prevaha však nepriniesla pre domácich vytúžený gól. Najbližšie mali k nemu v 54.min., keď strelu skúseného a dobre hrajúceho Domíka zastavilo brvno. Dôležitý čadčiansky druhý gól mohol pridať po Michalíkovom rohu Strapáč, ale jeho hlavička išla nad. Do listiny strelcov sa mohol znova zapísať aj T. Tlelka, ale z päťky v čistej pozícii po Vnukovej prihrávke namieril len do brankára. Po ďalšom rohu nebezpečne zakončoval po druhýkrát dobre stavaný čadčiansky útočník Strapáč. V 78. min. sa presadil Vnuk, ale gól z toho opäť nebol. Fiľakovské akcie zväčša končili pred šestnástku Čadce. Domáci reklamovali po strete Kubicu pokutový kop, ale hlavný rozhodca nepodľahol tlaku najmä domáceho publika. V 86. min. sa predral pred Vargovu bránu Vnuk a jeho gólovú strelu zastavila tyč. V závere dvakrát pekne vystrelil Kubica. Minimálne v jednom prípade mal skúsiť obísť osamoteného stopéra domácich.

Slúži ku cti domácim priaznivcom, že svoje mužstvo vytrvalo povzbudzovali celých 90 minút. Od vhodeného pohára piva na ihrisko, od množstva nadávok na korektne rozhodujúcich arbitrov a najmä od vyzlečeného usporiadateľa dirigujúceho asistenta rozhodcu sme si za štyri roky v II. lige odvykli, ale tie zrejme, v dobrom, "patria" na fiľakovský štadión, odkiaľ Čadca, napriek domácemu sklamaniu, odchádzala v pokojnej a športovej atmosfére.

Gól: 7. Vnuk
rozhodovali: Kuchársky, Gyorgy, Gonda, delegát SsFZ J. Hrčka
ŽK: Lipták, T. Tóth - Kubica, Strapáč
diváci: 250
FK Čadca: Gavlák - Janščo, Kmeť, J. Tlelka, Kubišta - Lušňák (57. Kubica), Michalík, Kaličák (89. Polka), T. Tlelka - Vnuk (90. Grofčík), Strapáč
FTC Fiľakovo: Varga - Urbančok (75. Farkaš), Fajd, T. Tóth, Adam, T. Tóth (79. Botoš), Riecky, Szókis, J. Tóth, Domík, Lipták

eg, www.fkcadca.sk


Vytvorené: 16.08.2010