Región Kysuce - foto Stanislav Hulita
Tipy, články, foto, video pošli na redakcia@kysuce.sk

FK Čadca - MŠK Kysucké Nové Mesto 1:1

Len v priemernom zápase, ktorý opäť naštartovala Čadca sériou nepremenených príležitosti, sa zrodila remíza, keď na Vnukov gól odpovedal po chybe domácej defenzívy Tabak. V závere mohli obe mužstvá strhnúť víťazstvo na svoju stranu. Čadca cestuje o týždeň do Tisovca a potom ju čakajú tri domáce stretnutia v rade. Škoda, dnes mali ostať doma všetky tri body, zápas bol rozohraný dobre.

Okamžite po rozohrávke sa dostal do stretu s Briššom Vnuk, svoj súboj s brankárom vyhral a dokonca lopta skončila v sieti, ale rozhodca v päťke chránil brankára Kysučanov a pískal sa faul. Medzi žrde mieril ako prvý Padych a po Gavlákovom zákroku kopali hostia roh. V tej istej minúte sa prezentoval hlavičkou najvyšší muž na ihrisku Strapáč. V 14. min. po závare pred bránou Brišša nedočiahol na loptu opäť Strapáč a z následného protiútoku po prečíslení dvoch na jedného Padychovu strelu zblokoval Kmeť. V 16. min. efektne a nebezpečne strieľal Kaličák, Brišš jeho diaľkovú strelu zlikvidoval.

Čadca bola čoraz nebezpečnejšia a ku gólu mala veľmi blízko po nepríjemnej Michalíkovej strele, ktorú hosťujúci brankár neudržal a Strapáčova dorážka po teči obrancu lízala brvno. V 23. min. najprv Brišš nekapituloval po spolupráci Kubišta - Vnuk, ale táto dvojica si akciu zľava po šikovnom Strapáčovom priťuknutí zopakovala a gólový center už Vnuk nemal problém v sklze zasunúť do siete - 1:0! Zaslúžené vedenie mohol potvrdiť Michalík. Vymenil si loptu s Lušňákom, ale jeho pohotová strela zvnútra pokutového územia išla tesne nad! Po Michalíkovom rohu hlavičkoval gólovo Kmeť, ale lopta šla opäť len nad Briššovu bránu. 38.min. priniesla pekné strely Kaličáka, a Lušňáka, ktoré Brišš v tesnom slede za sebou s námahou nepustil za svoj chrbát. V 41. min. pohrozili hostia z Kysuce a Gavlák stiahol nebezpečný center spred Baričákovej hlavy. Prvý polčas ukončila Vnukova hlavička opäť nad.

Jednogólové vedenie dávalo hosťom stále šancu a tí sa o zmenu skóre mohli postarať po zmene strán už v 49.min. Gavlák Padycha v čistej šanci vychytal a poradil si aj s následnou dorážkou. Na druhej strane sa do dobrej pozície dostával Strapáč, no obrana hostí včas zasiahla. Kaličákova ľavačka roztlieskala divákov aj v 68.min. Priami kop len tesne minul bránu. S pribúdajúcim časom Kysučania nestrácali nádej, naopak. V 74.min. mieril Tabak vedľa, ale o tri minúty sa po sérii domácich chýb nemýlil a v páde prestrčil loptu do siete popod síce dobre vybiehajúceho, ale už bezmocného Gavláka - 1:1. Kysučania mohli zápas aj otočiť, ale Padych mieril v dobrej pozícii v 78.min. nad. Čadca túžila vyhrať, ale Michalík na všetko nestačil a s jeho strelou z 83.min. si Brišš musel poradiť. V nadstavenom čase mohli o víťazstve rozhodnúť oba tímy. Najskôr zaváhal po ľahkovážnosti celej pravej strany Čadce, ktorá bola väčšinu zápasu dozadu deravá ako ementál a dopredu bezzubá, Padych, a takisto si počínal na druhej strane Tlelka, ktorého strela mierila tesne vedľa.

Derby prinieslo tradičnú remízu s rovnakým rezultátom ako v poslednom vzájomnom súboji v júli 2006. FK Čadca si vďaka zisku bodu udržal vedúce postavenie na čele treťoligovej tabuľky.

Góly: 22. Vnuk - 77. Tabak
ŽK: Michalík, Tlelka - Tabak, Janči
diváci: 550
rozhodovali: Sikora, Janíček, Matejčík, delegát SsFZ Koša

FK Čadca: Gavlák - Janščo (64. Grofčík), J. Tlelka, Kmeť, Kubišta - Lušňák (64. Kubica), Kaličák (82. Polka), Michalík, T. Tlelka - Strapáč, Vnuk
MŠK: Brišš - Horváth, Tabak, Kočiš, Janči (83. Bugáň), Bordáč, Gončár (64. Boris), Padych, Baričák (85. Špiriak), Seko, Brisuda

4. kolo 29.8. CSM Tisovec - FK Čadca
14. kolo 1.9. (streda) o 15.30 FK Čadca - MFK Nová Baňa (predohrávka)
5. kolo 1.9. o 15.30 FK Čadca - MFK Nová Baňa
6. kolo 12.9. o 15.30 FK Čadca - Liptovská Štiavnica

O ohlásené zaujímavé tombolové ceny neprídete, čakajú vás v stretnutí s Novou Baňou.

eg, www.fkcadca.sk


Vytvorené: 23.08.2010