Región Kysuce - foto Stanislav Hulita
Tipy, články, foto, video pošli na redakcia@kysuce.sk

54. ročník medzinárocných cyklistických pretekov Okolo Slovenska opäť v Čadci

54. ročník medzinárocných cyklistických pretekov Okolo Slovenska opäť v Čadci

Nitra, Veľký Krtíš, Liptovský Mikuláš, Čadca, Mosty U Jablunkova(CZ) a Jaslovské Bohunice sa stanú začiatkom septembra etapovými centrami 54. ročníka medzinárodných cyklistických pretekov Okolo Slovenska. Oproti predchádzajúcemu roku bude ten tohtoročný ročník o niečo dlhší. Organizátori medzinárodných pretekov natiahli podujatie z piatich dní na osem. Počas týchto dní čaká na približne 130-členný pelotón sedem etáp v dĺžke 1 077,2 km, 12 rýchlostných a 8 vrchárskych prémií.

Preteky sa začnú 31. augusta večerným prológom v Nitre z Podzámockej ulice na Hradné nádvorie. Nasleduje etapa v okolí Nitry (176,8 km), potom presun z Nitry do Veľkého Krtíša (178,5 km). Kráľovskou bude tretia etapa z Veľkého Krtíša do Liptovského Mikuláša (197,1 km), na trase ktorej je aj najvyšší bod podujatia Čertovica (1244 m n. m.). Prvý cyklista na jej vrchole získa už tradičnú Trofej Mateja Lacza. Štvrtá etapa povedie z Liptova cez Oravu a Kysuce do Čadce (161,5 km), dôležitá pre vývoj bude 5. septembra časovka z Mostov u Jablůnkova do Čadce (19,9 km). O deň neskôr sa pôjde z Čadce do Jaslovských Bohuníc (193,4 km) a preteky vyvrcholia záverečnými okruhmi po cestách Trnavského kraja v okolí Jaslovských Bohuníc (148,7 km) v utorok 7. septembra.

Čadca bude štvrtým etapovým mestom 54. ročníka Medzinárodných cyklistických pretekov Okolo Slovenska
Mesto Čadca si tak zopakuje históriu spred 3 rokov, kedy sa stala jedným z etapových miest cyklistických pretekov. Niekoľko dní bude celoslovenská cyklistická tour súčasťou života mesta a jej obyvatelia budú mať možnosť zažiť veľkolepú atmosféru medzinárodných pretekov. „ Ide o podujatie, ktoré sa po prvýkrát uskutočnilo v našom meste v roku 2007. Čadca sa po niekoľkých rokoch stane opätovne stredobodom športového diania nielen na Slovensku ale aj v zahraničí. Sme radi, že sa na pár dní staneme súčasťou jedného z najstarších športových sviatkov“, uviedol primátor mesta Čadca Jozef Vražel

2 etapy v centre mesta
V soboru 04. septembra sa Čadca stane cieľovou rovinou štvrtej etapy pretekov a zároveň aj miestom prvej rýchlostnej prémie. Príchod približne 130 členného pelotónu pretekárov sa očakáva od smeru Horelica a povedie cez Kukučínovu ulicu, Pribinovu ulicu až na námestie Slobody, kde bude prejazd cieľom. Okruh prvej rýchlostnej prémie, ktorý bude súčasťou štvrtej etapy je naplánovaný z ulice Slovenských dobrovoľníkov smerom na ul. Fraňa Kráľa, pešiu zónu, Palárikovu ulicu, Okružnú ul., Kollárovú ul., Rázusovú ul., Podjavorinskú ul. , ul.17. novembra, ul. Slovenských dobrovoľníkov, námestie Slobody, Kukučínovu ul., Pribinovu a námestie Slobody.

V nedeľu sa uskutoční časovka jednotlivcov so štartom z moravskej obce Mosty U Jablunkova(CZ). Začiatok mestského okruhu v Čadci začína na ulici Slovenských dobrovoľníkov a pokračuje po ul. Fraňa Kráľa, cez pešiu zónu na Palárikovu ul., Okružnú ul., Kollárovu ul., Rázusovu, Podjavorinskú ul., ul. 17. Novembra, ul. Slovenských dobrovoľníkov, námestie Slobody, Kukučínovu Ul., Pribinovu Ul. s cieľovou rovinou na námestí Slobody.
Pondelok bude z Oščadnice odštartovaná predposledná etapa cyklistických pretekov, ktorá bude ukončená v Jaslovských Bohuniciach.

Upozornenie pre vodičov:
Zároveň chceme upozorniť vodičov, aby v dňoch od 04. do 05. 09.2010 (sobota, nedeľa) na úsekoch vyznačených ako cyklistická trasa zvýšili opatrnosť, dbali na bezpečnosť pretekárov a rešpektovali pokyny usporiadateľov.
Organizátori sa spoliehajú na tolerantnosť a pochopenie zo strany vodičov. Zároveň odporúčajú preparkovať osobné motorové vozidlá z parkovísk, ktoré budú počas cyklistických pretekov uzatvorené. Informácie budú zverejnené lístkom za stieračom, v regionálnej tlači, mestskej televízii VAŠA TV.

Ďakujem za pochopenie


Kategória: ŠPORT TOP | Vytvorené: 27.08.2010