Región Kysuce - foto Stanislav Hulita
Tipy, články, foto, video pošli na redakcia@kysuce.sk

Kysuce privítali domáce a zahraničné tímy cyklistov

 	Kysuce privítali domáce a zahraničné tímy cyklistov

Čadca bola štvrtým etapovým mestom 54. ročníka Medzinárodných cyklistických pretekov Okolo Slovenska
Čadca si zopakovala históriu spred 3 rokov a počas uplynulého víkendu (04.- 06.09.2010) privítala 130 členný cyklistický pelotón v rámci medzinárodného podujatia cyklistických pretekov Okolo Slovenska.
Mesto ako jeden zo spoluorganizátorov podujatia, okrem povinností v súvislosti s priebehom pretekov, trasy, organizačného a personálneho zabezpečenia zorganizovalo aj prezentáciu mesta zástupcom domácich a zahraničných tímov.

Cieľovou rovinou štvrtej etapy pretekov a zároveň aj miestom prvej rýchlostnej prémie bolo Námestie slobody.
Približne 130 členný pelotón pretekárov štvrtej etapy z Liptova cez Oravu a Kysuce do Čadce (161,5 km) dorazil o16.00 hod. zo smeru Horelica a viedol cez Kukučínovu ulicu, Pribinovu ulicu až na námestie Slobody, kde bol prejazd cieľom. Okruh prvej rýchlostnej prémie štartoval z ulice Slovenských dobrovoľníkov smerom na ul. Fraňa Kráľa, pešiu zónu, Palárikovu ulicu, Okružnú ul., Kollárovú ul., Rázusovú ul., Podjavorinskú ul., ul.17. novembra, ul. Slovenských dobrovoľníkov, námestie Slobody, Kukučínovu ul., Pribinovu a námestie Slobody. Víťazom štvrtej etapy sa stal Robert Vrečer zo Slovinska, ktorý si prevzal aj ocenenie za prvenstvo v rýchlostnej prémii. Na druhom mieste sa umiestnil pretekár z tímu Dukla Trenčín Merida Maroš Kováč. Dekorovanie šampiónov prebiehalo za účasti primátora mesta Čadca Jozefa Vražela, generálneho riaditeľa pretekov Juraja Takáča, zástupcu primátora Jána Macuru a vedúceho oddelenia kultúry, školstva, mládeže a športu Pavla Pánisa.

Medzinárodná časovka
V nedeľu sa uskutočnila časovka so štartom z moravskej obce Mosty U Jablunkova(CZ) a pokračovaním v mestskom okruhu. Na trase vedúcej po uliciach Slovenských dobrovoľníkov, Fraňa Kráľa, pešiu zónu na Palárikovu ul., Okružnú ul., Kollárovu ul., Rázusovu, Podjavorinskú ul., ul. 17. Novembra, ul. Slovenských dobrovoľníkov, námestie Slobody, Kukučínovu Ul., Pribinovu Ul. s cieľovou rovinou na námestí Slobody zvíťazil opäť Rober Vrečel z tímu PERUTNINA PTUJ-TEM.
Celoslovenská cyklistická tour sa stala počas dvoch dní súčasťou života mesta a jej obyvatelia mali možnosť zažiť veľkolepú atmosféru vrcholového športu.

POĎAKOVANIE
Poďakovanie za pomoc a spoluprácu patrí všetkým, ktorí sa v priebehu dvoch dní starali o prípravu a organizáciu cyklistických pretekov a zabezpečenie ich bezproblémového priebehu. Osobitné poďakovanie patrí príslušníkom Mestskej polícii Mesta Čadca, dobrovoľným hasičom z Čadce a obcí Rakova, Svrčinovec, Oščadnica, Klokočov, príslušníkom Okresného PZ Čadca a zamestnancom Mestského podniku služieb Čadca, ktorí nezištne a na vysokej odbornej úrovni pomáhali pri regulácii dopravy a zabezpečení bezpečnosti obyvateľov mesta ako aj samotných cyklistov. Vďaka patrí aj Centru pedagogicko-psychologického poradenstva za poskytnutie priestorov pre kontrolu dopingu.


Anketa: Ako sa Vám páčilo toto športové podujatie?
Ján L.: Aj napriek počasiu je to vynikajúce“
Róbert D. „Super, konečne sa tu po dlhom čase zase niečo deje. Preteky Kysuce - Orava sa zrušili, tak aspoň niečo.“
Pavol G.: „Došli sme sa pozrieť, lebo sme boli zvedaví, ako to dopadne. Sme však spokojní.“
Jozef K.: „Preteky Okolo Slovenska patria medzi najšpičkovejšie, takže je to úplne jasné. Super.“
Jozef Ch.: „Pači sa mi. Kedysi som sa venoval cyklistike a niektorých chlapcov, aj poznám, nakoľko sme spolu bicyklovali. Počasie nevyšlo, ale je to dobré podujatie."

sik, foto : -fki-


Fotogaléria k článku :

cyklisticke-preteky-cadca-2010-3.jpg
cyklisticke-preteky-cadca-2010-4.jpg
cyklisticke-preteky-cadca-2010-5.jpg
cyklisticke-preteky-cadca-2010-6.jpg
cyklisticke-preteky-cadca-2010-7.jpg
cyklisticke-preteky-cadca-2010-8.jpg
cyklisticke-preteky-cadca-2010-9.jpg
cyklisticke-preteky-cadca-2010-10.jpg
cyklisticke-preteky-cadca-2010-11.jpg
cyklisticke-preteky-cadca-2010-12.jpg
cyklisticke-preteky-cadca-2010-13.jpg
cyklisticke-preteky-cadca-2010-14.jpg
cyklisticke-preteky-cadca-2010-15.jpg
cyklisticke-preteky-cadca-2010-16.jpg
cyklisticke-preteky-cadca-2010-17.jpg
cyklisticke-preteky-cadca-2010-18.jpg
cyklisticke-preteky-cadca-2010-19.jpg
cyklisticke-preteky-cadca-2010-20.jpg
cyklisticke-preteky-cadca-2010-21.jpg
cyklisticke-preteky-cadca-2010-22.jpg
cyklisticke-preteky-cadca-2010-23.jpg
cyklisticke-preteky-cadca-2010-24.jpg
Kategória: ŠPORT TOP | Vytvorené: 07.09.2010