Región Kysuce - foto Stanislav Hulita
Tipy, články, foto, video pošli na redakcia@kysuce.sk

Za jedno euro má Čadca nové cesty

Za jedno euro má Čadca nové cesty

Čadca 26.10.2010 : Europrojekty rekonštrukcie ciest Čadca - Milošová - Mosty u Jablunkova a Bílá - Klokočov - Turzovka boli na pôde Čadce a Turzovky slávnostne ukončené. Ukončenie projektu sa konalo za účastí predstaviteľov partnerských regiónov v projekte, hejtmana Moravskosliezkeho kraja Jaroslava Palasa, predsedu Žilinského samosprávneho kraja Juraja Blanára a primátora mesta Čadca Jozefa Vražela.
Rekonštrukcia šesťkilometrového úseku cesty III. triedy z Čadce - Milošovej do Mostov u Jablunkova si vyžiadala investíciu 1,55 milióna eur.

Úsek bol zrekonštruovaný v rámci operačného programu cezhraničná spolupráca SR-ČR. Na slovenskej strane bolo preinvestovaných 790 000 eur a v Českej republike to bolo 760 000 eur. Podľa hejtmana Moravskosliezskeho kraja Jaroslava Palasa sú dve zrekonštruované vedľajšie cesty dôležité, pretože ich vodiči môžu využiť ako obchádzkové trasy, pokiaľ nebudú dobudované hlavné trasy.

Realizácia projektu a povrchová úprava komunikácií bola realizovaná v súčinnosti s mestom. To podľa vyjadrení primátora mesta Čadca Jozefa Vražela vložilo mesto vlastníctvo komunikácie do Žilinského samosprávneho kraja za symbolické 1 euro. Ako ďalej uviedol, popri rekonštrukcii ciest sa podarilo v mestskej časti Milošová vyriešiť aj odkanalizovanie a zásobovanie pitnou vodou. „Synergický efekt týchto projektov má pre naše mesto obrovský význam. Občania prímestskej časti Milošová si už môžu povedať, že žijú v meste a nežijú na dedine. V minulosti poukazovali na to, že síce platia mestské dane, ale žijú akoby na dedine.


Vytvorené: 28.10.2010