Región Kysuce - foto Stanislav Hulita
Tipy, články, foto, video pošli na redakcia@kysuce.sk

Mestská polícia v Turzovke zatiaľ nebude, poslanci budú o zriadení rokovať na najbližšom zastupiteľstve

Mestská polícia v Turzovke zatiaľ nebude, poslanci budú o zriadení rokovať na najbližšom zastupiteľstve

Turzovka 14.03.2011 - V stredu 2. marca sa po prvý krát oficiálne stretli poslanci Mestského zastupiteľstva (MZ) na riadnom rokovaní od svojho sľubu na ustanovujúcom zasadnutí v decembri. Program bol pomerne obsiahly a poslanci sa v ňom zaoberali mnohými dôležitými vecami. Hneď v úvode to bola správa o činnosti IVP za rok 2010 a informácia o stave bezpečnosti mesta a verejnom poriadku v meste, ku ktorej svoje názory prezentovali i prizvaní hostia z Polície - pplk. JUDr. M. Krčmárik, riaditeľ OR PZ SR v Čadci a npor. Mgr. J. Paľúch, riaditeľ OBO PZSR v Turzovke.

Diskusia potom smerovala k návrhu VZN č.1/2011 o Mestskej polícii Turzovka, ktorý však poslanci nepodporili dostatočným počtom hlasov, a tak sa zatiaľ zriadenie Mestskej polície odročilo do nasledujúceho rokovania.
MZ v ďalšom programe zriadilo 5 pracovných komisií MsZ, 6 Výborov MČ a ustanovilo ich predsedov a členov. Poslanci sa zaoberali aj Mestským hasičský zborom - schválili plán výcviku preventívnych kontrol, vymenovali nového veliteľa zásahovej jednotky, ktorým sa stal Vladimír Stuchlík, a menovali tiež zloženie zásahovej jednotky v počte 30 hasičov.

K celej problematike poslanci schválili nové znenie VZN - Požiarny poriadok mesta, kde sú nanovo definované kompetencie a úlohy jednotlivých zložiek od predstaviteľov samosprávy po požiarneho preventivára, technické a organizačné zabezpečenie hasičského zboru a povinnosti občanov a právnických osôb so sídlom a území mesta. Z ekonomických vecí MZ prerokovalo a schválilo programový rozpočet Mesta Turzovka na r. 2011 s výhľadom na roky 2012 - 2013, rozpočty príspevkových(MPS, KaSS) a rozpočtových organizácií (školy a šk. zariadenia) vrátane novelizácie č.1/2011 VZN o určení výšky dotácie na prevádzku a mzdy v školách a šk. zariadeniach v Turzovke.

Ďalšie body boli opäť spojené s legislatívou samosprávy - poslanci schválili Zásady odmeňovania volených funkcionárov, členov samosprávnych orgánov a úkonov spojených s občianskymi úkonmi a slávnosťami, prerokovali a schválili novelizáciu Zásad hospodárenia s majetkom mesta i Všeobecné podmienky obchodných verejných súťaží na odpredaj nehnuteľného majetku mesta. Poslanci sa tiež venovali aj kontrolnej činnosti - prerokovali správu o činnosti hlavného kontrolóra mesta za rok 2010, správy HK o výsledkoch vykonaných kontrol za uplynulé mesiace (19) a návrh plánu kontrolnej činnosti hlavného kontrolóra mesta na 1. polrok 2011.

V záverečnom bode rokovania „Rôzne“ vyhlásili podmienky a termíny na podávania návrhov na ocenenia mesta pre rok 2011 a prerokovali projektový zámer Spolku priateľov Turzovky na zriadenie Mestského múzea, zobrali na vedomie plán kultúrnych, športových a spoločenských podujatí mesta na rok 2011, prípravu podujatí Turzovského leta a 40. Beskydských slávností a niektoré ďalšie informatívne správy.

turzovka.sk


Vytvorené: 14.03.2011