Región Kysuce - foto Stanislav Hulita
Tipy, články, foto, video pošli na redakcia@kysuce.sk

Počas dopravno-bezpečnostnej akcie na Kysuciach polícia zistila 11 priestupkov

Počas dopravno-bezpečnostnej akcie na Kysuciach polícia zistila 11 priestupkov

16.03.2011 - Za účelom pozitívneho ovplyvnenia bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky na cestách v Žilinskom kraji vykonali, včera 15. marca 2011 v čase od 10.00 hod. do 13.00 hod. na Kysuciach, policajti Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline v spolupráci s Krajským úradom pre cestnú dopravu a pozemné komunikácie v Žiline, Hasičským a záchranným zborom, Inšpektorátom práce a Colným úradom dopravno - bezpečnostnú akciu. Zameraná bola najmä na kontrolu technického stavu motorových vozidiel, meranie nápravových tlakov a celkovej hmotnosti vozidiel, kontrolu dodržiavania predpisov o preprave nebezpečných vecí /ADR/, kontrolu dodržiavania sociálnej legislatívy v doprave, kontrolu dodržiavania ustanovených rýchlostí jazdy vozidiel a kontrolu dodržiavania zákazu požívania alkoholických nápojov alebo iných návykových látok vodičmi vozidiel.

Počas trojhodinovej akcie polícia skontrolovala viac ako dvadsať nákladných motorových vozidiel a zistila 11 priestupkov, ktoré vyriešila v blokovom konaní v celkovej sume 530.-€. Najviac priestupkov bolo zistených za prekročenie ustanovených rýchlosti. Ďalšie za nedodržanie ustanoveného osvetlenia, nevyhovujúci technický stav, sociálnu legislatívu /neoverený tachograf/, preťaženie vozidiel a jazdu bez dokladov. Policajti zadržali dve osvedčenia o evidencii vozidla /OEV/. Jedno z dôvodu nevyhovujúceho technického stavu a druhé z dôvodu nedodržania predpisov o preprave nebezpečných vecí. V druhom prípade bolo OEV po odstránení nedostatkov vrátené vodičovi.

Polícia v Žilinskom kraji bude za účelom zvýšenia bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky v podobných akciách pokračovať aj naďalej.


Vytvorené: 16.03.2011