Región Kysuce - foto Stanislav Hulita
Tipy, články, foto, video pošli na redakcia@kysuce.sk

Futbal III. liga : FK Čadca - FTC Fiľakovo 5:0 (4:0)

Futbal III. liga : FK Čadca - FTC Fiľakovo 5:0 (4:0)

Odvetná časť síce začala už pred týždňom, ale pre Čadcu až dnes. Káder sa pomaly ustálil a v budúcom týždni ho zrejme doplní ďalší mladý talentovaný hráč z nášho regiónu. Napriek tomu, že Fiľakovo body potrebuje a doma odohralo slušné stretnutie, od začiatku bolo jasné, kto bude pánom na ihrisku. V úvodných minútach zahrával Michalík sedem rohových kopov a v štyroch prípadoch mali hlavičkujúci hráči gól na dosah. Strapáč dával nad, Kavuliak dvakrát tesne vedľa, rovnako J. Tlelka. V 16. min. unikol Jakubec, ideálne našiel Kadáša, ktorý zahodil nemožné. Hostia prvýkrát vystrelili v 20. min. V 25. min. sa v skrumáži najlepšie zorientoval Michalík a otvoril skóre - 1:0. Po polhodine hry najlepší hráč Fiľakova Rácz pálil tesne nad.

Čadca okamžite odpovedala. Kadáš si v nájazde rutinérsky zasekol stopéra a nekompromisne prestrelil Vargu. Akcii sa nedalo nič vyčítať - 2:0. V 37. min. Michalík zahrával štandardku, hráč stojací v múre a v pokutovom území zahral nad evidentne rukou a z pokutového kopu si Michalík vylepšil jarnú bilanciu na dva zásahy - 3:0. Po jedenástom prvopolčasovom rohu mohol skórovať Kavuliak, nedal, kopal sa ďalší, hostia odvrátili loptu len pred šestnástku, kde sa do nej oprel Polka a krásnou strelou do pravého horného rohu potešil čadčianskych priaznivcov - 4:0.

Lopta patrila aj v druhom polčase viac domácim, ale už s menšou efektivitou. V 53. min. po hlavičke Strapáča odkopávala obrana hostí z bránkovej čiary. V 58. min. Michalíkova strela z rohu šestnástky išla tesne vedľa. Peknú akciu mohol gólovo zakončiť aj J. Tlelka. Jakubcovu prihrávku síce z voleja efektne trafil, ale lopta len lízala ľavú tyč. Kavuliak sa dočkal gólu až po štvrtom hlavičkovom zakončení. V 67. min. usmernil do siete v poradí x-tý Michalíkov roh - 5:0. V 70. min. po prieniku T. Tlelku pomohla Vargovi tyč a dorážku s chuťou hrajúceho Kadáša obrana odvrátila. Čadca mohla dohrať zápas vo väčšom tempe. Uspokojením a následnou zbytočnou chybou ponúkla priestor Arvajovi. Jeho gólovú strelu vyrazil Hlava na tyč a roh.

Vladislav Brisuda, tréner FK: „V prvom polčase sme hrali solídne, vypracovali sme si viacero gólových príležitosti a štyri z nich aj premenili. S druhým polčasom nie som až tak spokojný. Očakával som od hráčov viac, skóre mohlo byť ešte vyššie. O týždeň sa teším na derby, verím, že im požičané vrátime.

góly: 25. Michalík, 30. Kadáš, 37. Michalík (11m), 39. Polka, 68. Kavuliak
diváci: 280
ŽK: Jakubec - Riecky
rozhodovali: Oružinský, Čunderlík, Tapfer, delegát SsFZ Hubka
FK: M. Hlava - Gončár (Grofčík), Strapáč, Kavuliak, J. Tlelka - Polka (83. Janščo) - Jakubec, Lušňák (73. Birtus), Michalík, T. Tlelka - Kadáš
FTC: Varga - Adám, Szabó, Fajd, Tóth, Lipták, Árvay, Mészaros (26. Ľalík), Riecky, Urbančok (46. Szókis), Rácz.

18. kolo 9.4.(sobota) 15.30: MŠK Kysucké Nové Mesto - FK Čadca
19. kolo 17.4. 16.00: FK Čadca - Tisovec

e. gabris fkcadca.sk, foto ilustračné


Vytvorené: 04.04.2011