Región Kysuce - foto Stanislav Hulita
Tipy, články, foto, video pošli na redakcia@kysuce.sk

Futbal III. liga : MŠK Kysucké Nové Mesto - FK Čadca 0:2

Futbal III. liga : MŠK Kysucké Nové Mesto - FK Čadca 0:2

Peknú návštevu mohol potešiť už v 9. min. Valiašek, ale Golianovu prihrávku gólovo nezužitkoval. Oba tímy si v prvom polčase vytvorili 2-3 výborné možnosti na skórovanie. Perfektnú akciu predviedol po pol hodine Jakubec. Unikol po pravom krídle, v šestnástke si zasekol stopérov domácich, ale jeho dobre mierenú aj tvrdú strelu Brišš fantasticky vyrazil. Čadca dala v 38. min. gól po rohu kopanom Michalíkom priamo do brány, ale Očenáš zapískal faul na brankára a Jakubec sa z vedenia tešil predčasne.

Zo strany domácich bol nebezpečný zľava Baričák, dobre mu sekundoval na hrote Boris, o "rozum" sa staral Golian, ale Kysuckonovomešťania v derby nedokázali držať krok so súperom celé stretnutie. Futbalovejší hostia stihli predsa len otvoriť skóre ešte do polčasu. Po ďalšom rohovom kope sa v skrumáži pred bránou MŠK najlepšie zorientoval Gončár a nekompromisne poslal v nadstavenom čase loptu do siete tímu, za ktorý ešte v jesennej časti hrával - 0:1. FK si s pribúdajúcim časom vytváralo ďalšie príležitosti a pre vývoj stretnutia bolo kľúčové, že premenil hneď prvú druhopolčasovú. Nebezpečný roh síce Brišš dokázal vyraziť, ale lopta sa odrazila od Mičiaka rovno do svätyne MŠK - 0:2!

Uspokojená Čadca v závere o čosi poľavila, ale Kysuci skórovať nedovolila. Tá mala k tomu najbližšie po ojedinelom Hlavovom zaváhaní, ktorí inak pôsobil isto a znova si udržal čisté konto. Naopak, hostia mohli a mali odchádzať minimálne s trojgólovým víťazstvom. Najskôr nezužitkoval ideálnu Jakubcovu prihrávku Janščo, Neujala sa ani Polkova strela a napokon inak dobre pískajúci Očenáš "zobral" Čadčanom jasný pokutový po faule na dravo prenikajúceho Birtusa. Z tribún odchádzali spokojnejší diváci, ktorí pricestovali na zápas z Čadce a nebolo ich málo.

góly: 45. Gončár, 48. Mičiak (vlastný)
rozhodovali: Očenáš, Nemček, Juríček , delegát SsFZ Vorel
diváci: 400
ŽK: Valiašek, Janči, Horvát - Gončár, Lušňák
FK: Hlava - J. Tlelka, Strapáč, Kavuliak, T. Tlelka - Jakubec, Polka, Lušňák (87. Grofčík), Putorík (67. Birtus) - Michalík - Gončár (76. Janščo)
MŠK: Brišš - Horváth, Bordáč (62. Špiriak), Tabak (Frolo), Gašinec, Goljan, Baričák, Boris, Janči, Valiašek, Mičiak

19. kolo 17.4. o 16.00: FK ČADCA - CSM TISOVEC

eg, fkcadca.sk


Vytvorené: 11.04.2011