Región Kysuce - foto Stanislav Hulita
Tipy, články, foto, video pošli na redakcia@kysuce.sk

Futbal III. liga: Baník Veľký Krtíš - FK Čadca 1:1

Futbal III. liga: Baník Veľký Krtíš - FK Čadca 1:1

15.5.2011 - Úvod opticky vyšiel lepšie domácim, ale pri náznakoch šancí spoľahlivo zasiahli T. Tlelka, Birtus a Hlava. Hostia sa snažili hrať sebavedomo a nebezpečný bol sprava Jakubec. Po jednom z jeho prienikov odkopával gólovú spätnú prihrávku na roh Lukács. V 13. a 14.min. nechtiac „zavaril“ vlastnej defenzíve Janščo, ale ani skúsený Gluch a po ňom ani Pixiades Hlavu neprekonali. V druhom prípade vynikol práve Hlava. V 22.min. strieľal tesne vedľa Jakubec. O minúty skúšal ľavačkou šťastie po Gončárovej prihrávke Birtus, ale jeho pokus obrana zblokovala.

V 25.min. unikol po ľavom krídle Putorík, na zadnej tyči našiel Jakubca, ale ten stál podľa Fabryho v postavení mimo hry. Po polhodine hry predviedli oba tímy pekné akcie. Najskôr zlikvidoval Berecov prienik z veľkého uhla Hlava a vzápätí si v pokutovom území vzorovo narazil T. Tlelka s Gončárom, stav sa nemenil. Ešte pred prestávkou sa v rýchlosti dostával do vyloženej príležitosti Jakubec, ale v poslednej chvíli mu riskantne vypichol loptu Zachar. Čadca sa snažila ťažiť s kombinačnejšej hry, jej hráči boli sebavedomejší v hre jeden na jedného, chýbala však efektívnejšia finálne fáza.

Obe družstvá chceli zvíťaziť a Krtíšania sa mohli k vytúženým bodom priblížiť Berecovej akcii, neprihral presne. Na druhej strane hlavičkoval do Holubových rúk J. Tlelka. Napriek často komplikovanejšiemu zakončeniu vyšlo v 55.min. Polkovi uvoľnenie Gončára, ktorý ľavačkou z hranice šestnástky do vzdialenejšieho rohu prekonal Holuba - 0:1. V 57.min. vyviezol loptu Lukács, vďaka netaktickému bráneniu sa dostal až pred pokutové územie, ale na šťastie pre Čadčanov, volil strelu namiesto prihrávky osamotenému Bérešovi. Krtíš mohol vyrovnať v 63.min. Najskôr zblokoval nebezpečnú strelu Kavuliak a odrazenú loptu nedokázal dostať do siete vďaka výbornému Hlavovi Gluch. Domáci nemali čo stratiť, vrhli všetky sily do útoku a vyrovnať sa im podarilo z pokutového kopu, ktorého úspešným exekútorom bol brankár Holub. Jedenástka sa mohla i nemusela pískať, predchádzala jej smolná a nastrelená ruka Kavuliaka po centri z pravej strany. Krtíš síce prejavil vôľu zvíťaziť, ale pred záverom sa sám oslabil vďaka Gluchovmu skratu. Čadca dohrala zápas na súperovej polovici, pred koncom kopala ešte tri rohy v rade a strelám Polku a T. Tlelku veľa nechýbalo.

Baník Veľký Krtíš - FK Čadca 1:1 (0:0)
góly: 54. Gončár - 73. Holub (11m)
diváci: 180
ŽK: Havrila - Strapáč, Gončár, Kavuliak, Polka
ČK: 77. Gluch

rozhodovali: Tapfer, Oružinský, Fabry, delegát SsFZ Zdechovan
FK: Hlava - J. Tlelka, Pet. Strapáč, Kavuliak, T. Tlelka - Janščo - Jakubec, Polka, Birtus (65. Kadáš), Putorík (84. Grofčík) - Gončár (89. M. Riečičiar)
Baník: Holub - Pixiades (79. Horváth), Lachký, Nilaš, Horn, Béreš (59. Havrila), Zachar, Ondrejkov, Berec, Gluch, Lukács

Najbližší program

Doma privítame v nedeľu Bánovú a hráči budú mať opäť možnosť divákov presvedčiť, že napriek smolnému poslednému domácemu zápasu ich jarné výkony právom dostali do širšieho čela III. ligy.
24. kolo 22.5. 17.00: FK Čadca - Jednota Bánová
25. kolo 29.5. 17.00: ŠK Kremnička - FK Čadca
30. kolo (predohrávka) 1.6. 17.00: FK Čadca - MŠK Turany

zdroj: fkcadca.sk


Vytvorené: 19.05.2011