Región Kysuce - foto Stanislav Hulita
Tipy, články, foto, video pošli na redakcia@kysuce.sk

Futbal III: liga: MŠKS Kysucké Nové Mesto porazilo FK Čadca 3:2

Futbal III: liga: MŠKS Kysucké Nové Mesto porazilo FK Čadca 3:2

Čadca 6.8.2011 - Po päťtýždňovej letnej príprave, v ktorej mužstvo zaznamenalo zápasovú bilanciu 2 víťazstvá, 2 remízy a 3 prehry, nastúpila FK Čadca v prvom kole na derby v Kysuckom Novom Meste. Do kádra sa v lete vrátil z vysokoškolského hosťovania Vnuk, takisto Novotný, ktorý je už kmeňovým hráčom FK Čadca, a v základe nastúpil aj talentovaný Jarabica z dorastu, na lavičke čakal na svoj treťoligový debut osemnásťročný Lukáš Štrba zo Starej Bystrice. V mužstve už nie je Michalík, ktorý ako hráč Trnavy (v Čadci bol na hosťovaní) odišiel na Staškov. Káder by mal v budúcom týždni vystužiť ešte jeden hráč. Do stretnutia nemohol kvôli problémom s trieslami zasiahnuť T. Tlelka.

Prvá štyridsaťpäťminútovka patrila jednoznačne hosťom, ktorým sa darila kombinácia, boli podstatne nebezpečnejší a v 26.min sa gólom aktívneho J. Tlelku ujali aj vedenia - 0:1. Nič nenasvedčovalo tomu, že by Čadca mala s pribúdajúcim časom „odísť“ z ihriska. Po zmene strán však opraty zápasu chytili pevne do svojich rúk domáci, lepšie povedané, Čadčania im ich „odovzdali“. Nepochopiteľne sa stiahli na vlastnú polovicu, nepodržali loptu a aj keď Vnuk vpredu robil, čo sa dalo, domáci dominovali. FK Čadca prestala byť nebezpečná, jej záloha sa v podstate vytratila, viazla súhra. V 70.min. napriahol z dobrých tridsiatich metrov Janec, Toman na jeho strelu nedočiahol a tá sa najskôr od brvna a následne od jeho chrbta odrazila do siete - 1:1.

Nabudení Kysučania sa dostali ešte viac do zápasu, viac chceli a po zaváhaní čadčianskej defenzívy išli do vedenia. V 75.min. premenil center z ľavej strany hlavou na vedúci gól Červenec - 2:1. Čadčianske striedania nepomohli, aj keď Štrbovi či Strapáčovi snahu uprieť nemožno. Kysucké Nové Mesto poistilo výsledok v 87.min. po úniku Borisa, ktorého v nájazde Kavuliak zastavil len nedovolene. Na priamy kop Tabaka Toman nedosiahol - 3:1. Stretnutie ešte v závere zdramatizoval J. Tlelka, ale svojím druhým gólom z 89.min. už len korigoval na konečných 3:2

MŠKS Kysucké Nové Mesto - FK Čadca 3:2 (0:1)
góly: 70. Janec, 75. Červenec, 87. Tabak - 26. a 89. J. Tlelka
diváci: 300
ŽK: Baričák - Kubica
ČK: Kavuliak

rozhodovali: Hreus, Korenčík, Krajčí, delegát SsFZ Badura
FK Čadca: Toman - J. Tlelka, Novotný, Kavuliak, Kubica (71. Štrba) - Janščo - Jakubec, Polka (75. Lušňák), Jarabica, Gončár (78. Strapáč) - Vnuk
MŠKS Kysucké Nové Mesto: Brišš - Valiašek, Boris, Tabak, Baričák, Šidlo, Janči (46. Janec), Štefunda, Vavrek, Kopas (46. Horváth), Červenec (80. Mičiak)

zdroj fkcadca.sk, foto ilustračné


Vytvorené: 04.09.2011