Región Kysuce - foto Stanislav Hulita
Tipy, články, foto, video pošli na redakcia@kysuce.sk

Futbal III. liga: FK Čadca porazila Tatran Krásno nad Kysucou 1:0

Futbal III. liga: FK Čadca porazila Tatran Krásno nad Kysucou 1:0

Trvalo čosi viac ako štyri mesiace, kým sa čadčianski seniori opäť potešili z víťazstva. Naposledy si pripísali súťažné tri body v stredu 4. mája v Novej Bani. Nasledovalo stretnutie s Krásnom a spolu s týmto zápasom dlhých nemastných neslaných 8 kôl, v ktorých FK Čadca nedokázala podať výkon znamenajúci víťazstvo a spokojnosť priaznivcov. V nedeľu konečne mužstvo hralo 90 minút, nie polčas ako v Kysuci a častokrát v minulej sezóne.

Letné príchody Vnuka, Novotného a už aj Piňa sú zavŕšené a všetci traja dokázali chuť a vôľu hrať za FK Čadcu preniesť aj na ihrisko. Boli, a verme, že budú platnými hráčmi. Dobrý dojem zanechal aj Jarabica. Potlesk, ktorým ho diváci odmenili pri striedaní, mu patril právom. FK Čadca podala bojovný a kolektívny výkon, ktorý zaslúžene viedol k víťazstvu, bola lepšia, čo slušne zaplnené tribúny kvitovali.

Šusteka prekonal už v 11.min. Polka, ale jeho vydarenú bombu ľavačkou z 25m zastavilo brvno. V 14.min. si Hlava poradil so slabou strelou Seka. Kapitánsku pásku si pri absencii Kavuliaka „natiahol“ a zodpovednosť na seba zobral „Krasňan“ Jakubec a prvýkrát dal o sebe vedieť v 27.min., nemieril presne. Vzápätí sa tento hráč presadil z pravej strany znova, našiel Polku, ale jeho zakončenie obrana odvrátila. Domáci mali viac z hry a prevahu korunovali v 34.min. Hlava chytil priamy kop Blahutu, loptu vyhodil do poľa, po pravej strane potiahol útok Jakubec, našiel Vnuka, ktorý z prvej svojím typickým spôsobom vďaka dôrazu ponad padajúceho Šusteka otvoril skóre - 1:0. Vydarená akcia a rýchle prečíslenie.

V 39.min. Rusnák zacentroval do šestnástky a Hlava robinzonádou zachytil nebezpečnú finálnu prihrávku. FK Čadca pokračoval v aktivite aj po zmene strán. „Ožila“ aj ľavá strana domácej ofenzívy, napravo nedal „svojim“ vydýchnuť Jakubec. V 51.min. prešiel cez troch, no jeho center nebol presný. Z následnej akcie nebezpečne vystrelil J. Tlelka a Šustek s námahou nekapituloval po druhýkrát. Krásno hrozilo najmä po štandardných situáciách zahrávaných Blahutom, jednu z nich s istotou vyriešil v 61.min. Hlava. V 63.min. mal na druhej strane po rohu problémy Šustek, ale loptu smerujúcu do siete za svoj chrbát nepustil. V 66.min našiel Jakubec Jarabicu, skóre sa nemenilo.

V 68.min. ocenil rozhodca Bacsa surový zákrok Tomčalu na Janšča „len“ žltou kartou. Z následného priameho kopu Polka našiel Jarabicu, ktorý si presnú ale náročnú loptu ideálne prebral do pohybu, no v mikrosúboji so Šustekom znova vynikol dobre chytajúci brankár Tatranu. Desať minút pred koncom mohlo byť 2:0, ale asistent rozhodcu Vnukovi správne odmával ofsajd. V 82.min. zaspala obrana domácich a Hlava musel zasahovať. V 90.min sa zľava presadil Riečičiar, našiel Piňa, no ten len tesne minul.

góly: 34. Vnuk
diváci: 450
ŽK: Polka, Kubica, Gončár - Tomčala, D. Šustek, Pagáč, Švábik
rozhodovali: Bacsa, György, Kuchársky, delegát SsFZ Roštár
FK: Hlava - J. Tlelka, Novotný, Strapáč, Kubica (81. Kadáš) - Janščo - Jakubec, Polka (71. Gončár), Piňo, Jarabica (88. Riečičiar), - Vnuk
Tatran: Z. Šustek - Borovička, Timek, Švábik, D. Šustek, Blahuta, Pagáč, Šutý, Tomčala (71. Badura), Seko, Rusnák

eg, fkcadca.sk


Kategória: ŠPORT TOP | Vytvorené: 13.09.2011