Región Kysuce - foto Stanislav Hulita
Tipy, články, foto, video pošli na redakcia@kysuce.sk

Policajti chytili vykrádača chát v obci Raková

Policajti chytili vykrádača chát v obci Raková

Raková 08.11.2011 - Obvineniu z prečinu krádeže v súbehu s prečinom porušovania domovej slobody v štyroch skutkoch čelí 43 ročný muž z Českej republiky. Z toho v dvoch prípadoch v štádiu pokusu. Obvinený sa mal skutkov dopustiť v dobe od 27. októbra 2011 do 6. novembra 2011. Predmetom jeho záujmu boli vo všetkých prípadoch objekty v obci Raková, okres Čadca.

Pri prvom skutku sa mal vlámať do rekreačnej chalupy, na ktorej mal poškodiť sklenenú výplň na okne. V jej priestore sa mal zdržiavať niekoľko dní. Z miestností chalupy mal odcudziť satelitný prijímač, CD vežu, meteostanicu, sekeru, hriankovač, ďalekohľad, ohrievač, prázdne fľaše od piva aj s prepravkou, tenisové rakety, vak na tenisovú raketu a obrúčku zo žltého kovu. Na ďalšej chalupe mal tiež poškodiť sklo na okne. Následne mal v priestore chaty vypiť víno, pivo a skonzumovať obsah potravinových konzerv. Poškodiť mal aj sadrovú sochu, perinu a deku.

V zostávajúcich dvoch prípadoch sa mal pokúsiť vlámať do rodinného domu a rekreačnej chalupy. Pri pokuse vlámať sa do domu bol vyrušený a z miesta ušiel. Mal však poškodiť vchodové dvere na dome. V poslednom prípade mal poškodiť sklenenú výplň na okne rekreačnej chalupy, ale následne sa spustilo zvukové signalizačné zariadenie, a preto mal od ďalšieho konania upustiť a z miesta ujsť. Celkovo bola uvedenými skutkami spôsobená krádežou predbežná škoda vo výške 741.-€ a poškodením škoda vo výške cca 400.-€.

Podozrivého muža odhalili policajti z Obvodného oddelenia Policajného zboru v Čadci na základe dôslednej operatívno-pátracej činnosti. V prípade dokázania viny hrozí obvinenému trest odňatia slobody až na dva roky.


Vytvorené: 10.11.2011