Región Kysuce - foto Stanislav Hulita
Tipy, články, foto, video pošli na redakcia@kysuce.sk

TZARA - výstava mladých autorov Tomáša Žemlu a Richarda Aradského

TZARA - výstava mladých autorov Tomáša Žemlu a Richarda Aradského

Stará Bystrica 06.12.2011 - Umelecko-informačné centrum Stará Bystrica Vás srdečne pozýva na výstavu mladých autorov - Tomáša Žemlu a Richarda Aradského. Vernisáž výstavy sa uskutoční 9.12.2011 o 18:00 hod. v galérii pod Slovenským orlojom, na Rínku sv. Michala v Starej Bystrici. Výstavu otvorí akad. soch. Viliam Loviška.

Richard Aradský vo svojej expozícii predstavuje sochársku a objektovú tvorbu, pričom jeho výtvarný jazyk prezentuje tematiky z každodenného života. Dôležitý aspekt v jeho tvorbe predstavuje aj použitý materiál, ktorý je v úzkom kontexte s danou tematikou. Ďalším vyjadrovacím prostriedkom, ktorý používa vo svojej tvorbe je gesto, znak a bod - pomocou nich poukazuje na určité životné hodnoty. Pri komunikácii s divákom kladie dôraz aj na remeselnú zdatnosť, ktorú sa snaží aplikovať v použitých materiáloch, ako sú kameň, oceľ a alternatívne materiáli.

Tomáš Žemla v cykle POLIA (FIELDS) predstavuje subjektívny pohľad na videné jednotlivé časti, či detaily polí a lúk. Obsah obrazov je síce minimalistický, ale svojou výpoveďou hovorí o pohľade, ktorý vidí len autor sám. Obrazy pozostávajú z množstva čiarok rôznych farieb, niekedy plánovite menených tak, aby vytvorili zámerný dojem. Čiarka - simplicita v trpezlivom a formálnom prevedení vytvára imaginatívny pohľad autora na videné a v sebe zachované. Výstava potrvá do 31.01.2012.


Vytvorené: 06.12.2011