Región Kysuce - foto Stanislav Hulita
Tipy, články, foto, video pošli na redakcia@kysuce.sk

Výstavba vodovodu do miestnych častí v Klokočove sa komplikuje

Výstavba vodovodu do miestnych častí v Klokočove sa komplikuje

Klokočov 10.01.2012 (TASR)- Voda začala v obci chýbať podľa starostu Ľuboša Stríža 11. novembra 2011 v miestnych častiach Hlavice a Rieka. V Hlaviciach sme ešte v roku 2009 vybudovali veľký rezervoár. Vodu tam dotláčame z obecného vodovodu, takže ľudia si ju už pustia z kohútika, povedal Stríž.

V miestnej časti obce Klokočov Rieka žije v 57 rodinných domoch zhruba 200 ľudí. Dobrovoľní hasiči im vozia vodu v cisterne priamo k domom. Ľudia nie sú pohodlní, prídu a zoberú si vodu do vedra. Pochopili, že keď je sucho vody niet a aj oni sú nápomocní. Z ministerstva životného prostredia sme dostali dotáciu zhruba 300.000 eur na predĺženie obecného vodovodu do tejto miestnej časti. Polovicu vodovodu máme už hotovú, ale po vyhlásení mimoriadnej situácie obvodným úradom sme v piatok (6. 1.) z hľadiska bezpečnosti na ceste a zimnej údržby, práce zastavili, skonštatoval klokočovský starosta.

Dovoz vody v cisterne do miestnej časti Rieka dnes využila aj Mária Zajacová. Už to bude necelé tri mesiace, ale sucho tu máme tak päť mesiacov. Keď voda nie je, musíme ju šetriť pri praní, pri všetkom ju musíme šetriť. Vozili ju každý deň, teraz už každý druhý. Sme radi, že vodu máme aspoň takto. Pán starosta hovoril, že to bude vyriešené do konca januára. Ale napadol sneh a takéto podmienky prišli, tak neviem, ako to bude ďalej, uviedla Zajacová.

Keď nám obec vozí vodu, dá sa všetko prežiť. Človek si to nikdy tak neuvedomí, až keď vodičku má a naraz ju nemá. Bez vody je to zlé. Už to trvá spred Vianoc a boli by sme radi, keby voda bola. Keď voda vypadne, je to nezvyk. Človek si ju musí nahrievať aj na umývanie riadu, povedala ďalšia obyvateľka časti Rieka Helena Zajacová.


Vytvorené: 10.01.2012