Región Kysuce - foto Stanislav Hulita
Tipy, články, foto, video pošli na redakcia@kysuce.sk

Čadca, Oščadnica, Skalité, Čierne, Makov a Korňa zakladajú Oblastnú organizáciu cestovného ruchu

Čadca, Oščadnica, Skalité, Čierne, Makov a Korňa zakladajú Oblastnú organizáciu cestovného ruchu

Čadca 27.02.2012 - Čadčianski poslanci schválili na ostatnom zastupiteľstve založenie a vstup mesta do Oblastnej organizácie cestovného ruchu. Medzi zakladajúcich členov patrí mesto Čadca, obce Oščadnica, Skalité, Čierne, Makov, Korňa a podnikateľské subjekty. Vznik organizácie je reakciou na zákon o podpore cestovného ruchu, ktorý nadobudol účinnosť 1.decembra 2011.

Ustanovujúce valné zhromaždenie Oblastnej organizácie cestovného ruchu sa uskutočnilo 17.2.2012. Za predsedu predstavenstva bol zvolený primátor Čadce a za výkonného riaditeľa Mgr. Marta Sláviková.
Oblastná organizácia cestovného ruchu bude založená zakladateľskou zmluvou. Výška členského príspevku je určená stanovami organizácie, a to vo výške vyzbieranej dane za ubytovanie za v členských obciach a meste. Zároveň sa organizácia môže uchádzať o dotáciu štátu, teda o 90% z celkovej dane za všetky samosprávy.

Hlavným prínosom organizácie by mal byť komplexný rozvoj cestovného ruchu, vytváranie nových pracovných príležitostí priamo v turizme, ale aj nepriamo v nadväzujúcich odvetviach, zvýšenie príjmov do obecného rozpočtu v podobe daní z ubytovania, daní z nehnuteľností a daní z príjmov z podnikateľskej činnosti.

-sik-
 


Vytvorené: 27.02.2012