Región Kysuce - foto Stanislav Hulita
Tipy, články, foto, video pošli na redakcia@kysuce.sk

Odmietol fúkať i lekárske vyšetrenie, jazdil bez vodičáku, hrozia mu dva roky vezenia

Odmietol fúkať i lekárske vyšetrenie, jazdil bez vodičáku, hrozia mu dva roky vezenia

29.02.2012 Korňa - Policajti z Obvodného oddelenia Policajného zboru Turzovka obvinili 50 ročného muža z okresu Čadca z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky a prečinu marenia výkonu úradného rozhodnutia. Obvinený v pondelok 27. februára v popoludňajších hodinách viedol osobné motorové vozidlo Daewoo po miestnej komunikácii z Kone do Turzovky.

Policajnou hliadkou bol v Turzovke zastavovaný, ale nereagoval a s vozidlom z cesty odbočil k rodinnému domu, kde zastavil. Tu bol následne policajtmi kontrolovaný. Počas kontroly bol vyzvaný podrobiť sa vyšetreniu na zistenie návykovej látky dychovou skúškou, čo odmietol. Taktiež sa odmietol podrobiť lekárskemu vyšetreniu odberom a vyšetrením krvi alebo iného biologického materiálu, či nie je ovplyvnený návykovou látkou.

Zároveň policajti zistili, že obvinený má právoplatným rozhodnutím Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Čadci, Okresného dopravného inšpektorátu v Čadci z októbra minulého roka uložený zákaz činnosti viesť motorové vozidlá na dobu 36 mesiacov. V prípade dokázania viny hrozí obvinenému trest odňatia slobody až na dva roky.


Vytvorené: 01.03.2012