Región Kysuce - foto Stanislav Hulita
Tipy, články, foto, video pošli na redakcia@kysuce.sk

Maratónec Peter Tichý prežil zrážku s autobusom

Maratónec Peter Tichý prežil zrážku s autobusom

Kysucké Nové Mesto 08.08.2012 - K dopravnej nehode došlo 01.08.2012 v čase o 05:30 hod na ceste I/11 v meste Žilina. Pri nehode 50 ročný vodič autobusu Karosa jazdil v pravom jazdnom pruhu dvojpruhovej jednosmernej cesty I/11, v smere jazdy od Kysuckého Nového Mesta  do Žiliny. Pri prejazde tiahlou ľavotočivou zákrutou neprispôsobil rýchlosť jazdy svojim schopnostiam, vlastnostiam vozidla a situácii v cestnej premávke.

Zlomenú kľúčnu kosť bude liečiť 6 týždňov

Následkom toho došlo k zrážke jeho prednej časti vozidla zo zadnou časťou pánskeho cestného bicykla, ktorý v tom čase viedol tým istým smerom popri pravej krajnici cesty 43 ročný, toho dňa "cyklista" Peter Tichý.
Pri dopravnej nehode vodič autobusu zranenia neutrpel, PEFO utrpel pri dopravnej nehode zlomeninu kľúčnej kosti vpravo s posunom a úlomkami s predpokladanou dĺžkou práceneschopnosti 4 až 6 týždňov. U účastníkov dopravnej nehody alkohol vykonanou dychovou skúškou do el. prístroja zistený nebol.
Hmotná škoda na autobuse nevznikla, na pánskom bicykli je odhadnutá škoda cca. 200.-EUR.
Poverený príslušník PZ 50 ročného vodiča autobusu obvinil z prečinu ublíženia na zdraví. V prípade preukázania viny hrozí obvinenému mužovi trest odňatia slobody až na jeden rok, informovala policajná hovorkyňa Jana Balogová.

P. Tichý: Autobus ma zrazil zozadu, viac si nepamätám

Stalo sa to presne v stredu ráno 5:30 hod pri vjazde do Žiliny v tej veľkej ľavotočivej zákrute na moste do Považského Chlmca a vľavo sa prepája do ZA. V tej zákrute sú tam dva jazdné pruhy, v jednom smere plus krajnica.

Autobus ma zrazil zozadu, viac si nepamätám, bol to moment. Až neskôr mi šofér telefonoval, ako vypovedal aj na polícii, vraj sa nemal kde uhnúť predbiehajúcemu kamiónu. To však už ja neviem potvrdiť. Nešlo mi len do hlavy, ako ma mohol zraziť, bol som v tom že ho muselo nejako v rýchlosti vyniesť, bol nepozorný alebo tam naozaj bol ten kamión, ale aj tak mal predsa pribrzdiť. Žiaľ jazdiť po našich cestách je naozaj horor, sa nečudujem toľkým tragédiám, uviedol Peter Tichý.

-sH-, viac o PEFOvi na tichypefo.wbs.cz


Kategória: ŠPORT TOP | Vytvorené: 08.08.2012