Región Kysuce - foto Stanislav Hulita
Tipy, články, foto, video pošli na redakcia@kysuce.sk

Opití vodiči nafúkali cez dve promile, ich spis už má prokurátor

Opití vodiči nafúkali cez dve promile, ich spis už má prokurátor

Čadca 01.10.2013 - Poverený príslušník Policajného zboru obvinil 40 ročného muža z Čadce z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Obvinený muž, v noci z nedele 29. septembra na pondelok 30. septembra v Čadci, viedol po ceste prvej triedy osobné motorové vozidlo Škoda Octavia. Policajnou hliadkou bol zastavený a kontrolovaný. Počas kontroly sa podrobil dychovej skúške s pozitívnym výsledkom 1,01 mg/l alkoholu v dychu (2,10 promile). Následne bol zadržaný a predvedený na policajný útvar.

Obvineniu z rovnakého prečinu čelí aj 44 ročný muž z Českej republiky. Obvinený muž, v pondelok 30. septembra ráno v obci Vysoká nad Kysucou v okrese Čadca, riadil osobné motorové vozidlo Ford Focus po ceste druhej triedy v smere od obce Makov do mesta Turzovka. Následne bol dopravnou policajnou hliadkou z Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Čadci zastavený a kontrolovaný. Obvinený muž sa počas kontroly podrobil dychovej skúške s pozitívnym výsledkom 1,10 mg/l alkoholu v dychu (2,29 promile). Policajti mu obmedzili osobnú slobodu a predviedli ho na policajný útvar.

Policajti v oboch prípadoch skrátené vyšetrovanie skončili a spisy predložili prokurátorovi s návrhom na podanie obžaloby na obvinených.
Obvineným mužom hrozí v prípade dokázania viny trest odňatia slobody až na jeden rok, informoval krajský policajný hovorca Radko Moravčík.


Vytvorené: 01.10.2013