Región Kysuce - foto Stanislav Hulita
Tipy, články, foto, video pošli na redakcia@kysuce.sk

22 ročná vodička v Čadci pri kontrole nafúkala 1,79 promile, no vodič v Kysuckom Novom Meste je prekonal

22 ročná vodička v Čadci pri kontrole nafúkala 1,79 promile, no vodič v Kysuckom Novom Meste je prekonal

Čadca 28.08.2018 - V sobotu 25. augusta v ranných hodinách zastavila policajná hliadka v meste Čadca vozidlo Audi A6 combi. 22 ročná vodička upútala pozornosť policajtov jazdou zo strany na stranu. U vodičky bola vykonaná dychová skúška, pri ktorej jej policajti namerali 0,86 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 1,79 promile

V nedeľu 26. augusta v ranných hodinách zastavila policajná hliadka na miestnejkomunikácii v obci Nesluša nákladné vozidlo Ford Tranzit. Pri kontrole sa 33 ročný vodič podrobil dychovej skúške, pri ktorej mu policajti namerali 0,67 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 1,40 promile.

V piatok 24. augusta popoludní zastavila policajná hliadka v Kysuckom Novom Meste vozidlo Seat Altea. 57 ročný vodič sa na výzvu hliadky dobrovoľne podrobil dychovej skúške, pri ktorej mu policajti namerali 1,09 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 2,27 promile

Všetci vodiči a vodička čelia obvineniu z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky, za ktorý im v prípade preukázania viny hrozí trest odňatia slobody až na jeden rok.

Dohľadu nad bezpečnosťou a plynulosťou cestnej premávky venuje polícia v Žilinskom kraji pozornosť aj v tomto roku. V 34. týždni tohto roka zaevidovala polícia na cestách v kraji 19 podgurážených vodičov. Z celkového počtu vodičov motorových vozidiel 11 nafúkalo nad 1 promile, u 7 vodičov bolo zistené požitie alkoholických nápojov pod 1 promile. Jeden z vodičov podgurážených alkoholom spôsobil dopravnú nehodu.  


Vytvorené: 28.08.2018