Región Kysuce - foto Stanislav Hulita
Tipy, články, foto, video pošli na redakcia@kysuce.sk

ZUŠ v Turzovke prešla cez letné prázdniny rekonštrukciou

ZUŠ v Turzovke prešla cez letné prázdniny rekonštrukciou

Turzovka 24.09.2018 - Už celé roky vyzerala budova ZUŠ v Turzovke stále rovnako. A to nielen zvonku, ale aj zvnútra. Tento školský rok začal predsa len novinkami. Nielenže sa vynovili, ale pribudli nové toalety. Pôvodné dve toalety prešli úplnou rekonštrukciou. Zväčšil sa veľmi malý priestor, vymenili sa dlaždice aj obklad a celé vybavenie. A pribudli aj dve ďalšie, pri ktorých sa riešilo aj pripojenie sa na kanalizáciu a prívod vody. Práce teda bolo skutočne dosť, ale všetko bolo vykonané k našej spokojnosti, uviedla Gabriela Žuffová zo ZUŽ v Turzovke.

Okrem sociálnych zariadení sa vynovili aj podlahy na chodbách, schodoch a vo výtvarnej učebni. Pôvodné krytiny v týchto priestoroch nevyhovovali nielen estetickým, ale najmä bezpečnostným predpisom, na čo už upozorňoval bezpečnostný technik pri každoročnej obhliadke priestorov, preto škola pristúpila k položeniu nových krytín na chodbách, schodoch a výtvarnej učebni, uviedla Žuffová.

Učebňa pre výtvarný odbor sa zväčšila a „prevzdušnila“ odstránením jednej zo stien, čo umožnilo lepší prístup k novým umývadlám a odkladacím priestorom. Všetky práce v učebni vrátane odstránenia steny, sutín a následného vymaľovania celých priestorov vykonal náš pán školník počas prázdnin, aby sa vyučovanie mohlo začať v obvyklom termíne a to aj vďaka finančnej podpore zriaďovateľa mesta Turzovka.

Mestské zastupiteľstvo odsúhlasilo finančné prostriedky potrebné pre rekonštrukciu, pričom celkové náklady hradené z kapitálových výdavkov mesta predstavujú sumu 10 084 EUR a z vlastných zdrojov ZUŠ preinvestovala 460 EUR. Žiaci a rodičia oceňujú vynovené priestory a my pedagógovia sa tešíme z nových úprav, ktoré skutočne prispeli k zlepšeniu nášho pracovného života. dodakla Žuffová.


Fotogaléria k článku :

zus-turzovka-rekonstrukcia-2018-3.jpg
zus-turzovka-rekonstrukcia-2018-2.jpg
zus-turzovka-rekonstrukcia-2018-1.jpg
Vytvorené: 24.09.2018