Región Kysuce - foto Stanislav Hulita
Tipy, články, foto, video pošli na redakcia@kysuce.sk

SAD Žilina rozšírila napojenie kysuckej Oščadnice na vlakovú dopravu

Žilina 15. decembra - Zmeny v rozšírení garantovaných spojov napojenia kysuckej obce Oščadnica na vlakovú dopravu do Žiliny považuje Slovenská autobusová doprava (SAD), a. s., Žilina za najdôležitejšie v rámci decembrovej úpravy cestovných poriadkov.

Podľa hovorkyne SAD Žilina Ivany Strelcovej ponúkli minulý rok v rámci pilotného projektu cestujúcim v Bystrickej doline riešenie zlej dopravnej situácie na trase Čadca – Žilina napojením priamych spojov na železničnú dopravu. "Toto spojenie prinieslo zrýchlenie cestovania a aj lepšiu cenovú ponuku pre cestujúcich s prestupom v Krásne nad Kysucou. Aj spojenie z Oščadnice je napojené na stanicu v meste Krásno nad Kysucou, ktorá sa stáva veľmi zaujímavým prestupným uzlom z autobusu na vlak," podotkla hovorkyňa SAD Žilina.
 
"Po napojení Oščadnice môžeme povedať, že v rámci kysuckého regiónu máme veľmi dobrú ponuku prestupov na vlak, ktoré dokážu prekonať nepriaznivú dopravnú situáciu na cestách. Určite treba spomenúť aj nové napojenie na železničnú stanicu v Turzovke. Mesto vybudovalo nové prestupné miesto a autobusy zachádzajú priamo k železničnej stanici, kde cestujúci majú možnosť prestúpiť na vlak," doplnila Strelcová. 
 
Pripomenula, že v minulosti mala priame napojenie na vlak napríklad aj obec Ochodnica. "Naša spoločnosť pracuje na tom, aby prestup na vlak bol garantovaný a aj v prípade meškania vlaku autobus čakal na cestujúcich. Na garantované prestupy medzi železničnou a autobusovou dopravou dohliada 24 hodín denne komplexný centrálny dispečing v Žiline," uzavrela hovorkyňa SAD Žilina.

Vytvorené: 17.12.2018