Región Kysuce - foto Stanislav Hulita
Tipy, články, foto, video pošli na redakcia@kysuce.sk

Podgurážení vodiči na cestách v Žilinskom kraji

Dohľadu nad bezpečnosťou a plynulosťou cestnej premávky venuje polícia v Žilinskom kraji pozornosť aj v tomto roku. V 38. týždni tohto roka zaevidovala polícia na cestách v kraji celkom 34 podgurážených vodičov. Z celkového počtu vodičov motorových vozidiel 10 nafúkali nad 1 promile, u 9 vodičov bolo zistené požitie alkoholických nápojov pod 1 promile. Dvaja z vodičov motorových vozidiel spôsobili pod vplyvom alkoholu dopravnú nehodu a dvaja z kontrolovaných vodičov sa dychovej skúške odmietli podrobiť. Kontrolám sa nevyhli ani nemotoroví účastníci, tentokrát 11 cyklistom policajti namerali pozitívnu dychovú skúšku.

V sobotu 21. septembra po polnoci zastavila policajná hliadka v meste Žilina vodiča vozidla VW Golf. Pri kontrole sa 19 ročný vodič podrobil dychovej skúške, pri ktorej policajti vodičovi namerali 1,06 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 2,21 promile.

V sobotu 21. septembra po polnoci spôsobil dopravnú nehodu v obci Šuja, okres Žilina vodič vozidla VW Golf, ktorý zišiel mimo komunikáciu a narazil do odstaveného vozidla a stromov. Po dopravnej nehode sa 20 ročný vodič podrobil dychovej skúške s výsledkom 0,72 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 1,50 promile. 

V nedeľu 22. septembra pred pol treťou ráno zastavila policajná hliadka na ceste I/59 v obci Krivá na Orave vodiča vozidla Citroen C5. Pri kontrole sa vodič podrobil dychovej skúške, pri ktorej mu policajti namerali 0,89 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 1,85 promile. 

Všetci uvedení vodiči čelia obvineniu z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. 
 


Vytvorené: 25.09.2019