Región Kysuce - foto Stanislav Hulita
Tipy, články, foto, video pošli na redakcia@kysuce.sk

Polícia v Žilinskom zachytila na cestách rekordný počet vodičov pod vplyvom alkoholu

Polícia v Žilinskom zachytila na cestách rekordný počet vodičov pod vplyvom alkoholu

29.07.2020 - Dohľadu nad bezpečnosťou a plynulosťou cestnej premávky venuje polícia v Žilinskom kraji pozornosť aj v tomto roku. V 30. týždni tohto roka zaevidovala polícia na cestách v kraji celkom 53 podgurážených vodičov. Z celkového počtu vodičov motorových vozidiel 10 nafúkali nad 1 promile, u 18 vodičov bolo zistené požitie alkoholických nápojov pod 1 promile. Piati vodiči motorových vozidiel spôsobili pod vplyvom alkoholu dopravné nehody. Kontrolám sa nevyhli ani cyklisti,  u 20 z nich bola dychová skúška pozitívna. 

V sobotu 25. júla v nočných hodinách zastavila policajná hliadka v meste Žilina vodiča vozidla Škoda Octavia. Pri kontrole sa 29 ročný vodič podrobil dychovej skúške, pri ktorej mu policajti namerali 1,07 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 2,23 promile. 
 
V sobotu 25. júla v nočných hodinách zastavila policajná hliadka v meste Rajec vodiča vozidla Peugeot 806. 60 ročný vodič sa pri kontrole podrobil dychovej skúške s výsledkom 0,63 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 1,31 promile. 

V piatok 24. júla v popoludňajších hodinách zastavila policajná hliadka v meste Žilina vodičku vozidla Škoda Fabia. 51 ročná vodička sa pri kontrole podobrila dychovej skúške s výsledkom 1,38 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 2,88 promile. 

Vodiči a vodička čelia obvineniu z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Polícia upozorňuje, že vodičovi pod vplyvom alkoholu môže zaistiť jeho vozidlo a navrhnúť jeho prepadnutie. foto: polícia SR
 


Vytvorené: 29.07.2020