Región Kysuce - foto Stanislav Hulita
Tipy, články, foto, video pošli na redakcia@kysuce.sk

Mení sa režim cestovných poriadkov prímestskej autobusovej dopravy v Žilinskom kraji

Mení sa režim cestovných poriadkov prímestskej autobusovej dopravy v Žilinskom kraji

28.10.2020 Čadca - Počas najbližších týždňov budú prímestské autobusy v Žilinskom kraji jazdiť v obmedzenom režime. Dôvodom sú mimoriadne prázdniny stanovené ministerstvom školstva ako i platný zákaz vychádzania v rámci ,,čiastočného lockdown." S platnosťou od piatku 30. októbra bude prímestská autobusová doprava v Žilinskom kraji prevádzkovaná v obmedzenom režime.  ,,Vo veľmi podobnom režime sme išli už počas prvej vlny pandémie. Prázdninový režim bude doplnený o autobusové spoje tak, aby bolo zabezpečené dochádzanie zamestnancov do práce a žiakov aj zamestnancov do materských a základných škôl," uviedla županka Erika Jurinová.  

Táto zmena bude platná do  12. decembra 2020, čiže do generálnej zmeny cestovných poriadkov. ,,V prípade, že by do tohto dátumu došlo k uvoľňovaniu opatrení, tak samozrejme režim prevádzkovania prímestskej autobusovej dopravy prehodnotíme a prispôsobíme sa situácii. Zároveň platí, že počas obmedzeného režimu budeme situáciu sledovať a prehodnocovať a budeme brať do úvahy aj  aktuálne požiadavky cestujúcej verejnosti," uzavrela županka. 
 
Žilinská župa zároveň ubezpečuje cestujúcich, aby sa v prípade potreby nebáli využívať prímestskú autobusovú dopravu, nakoľko krajské autobusy sú pravidelne dezinfikované a  doteraz v nich nebol nezaznamenaný ani jeden prípad nákazy COVID-19. Vodiči v autobusoch sú chránení dezinfekciou a ochranným rúškom. Žilinská župa darovala svojim zmluvným dopravcom ochranné rúška v celkovom počte osemtisíc kusov, ktoré získala darom od spoločnosti SanaClis, s.r.o., uvádza hovorkyňa ŽSK Martina Remencová.


Vytvorené: 29.10.2020