Región Kysuce - foto Stanislav Hulita
Tipy, články, foto, video pošli na redakcia@kysuce.sk

Deň otvorených dverí na Gymnáziu v Turzovke prilákal záujemcov z celých Kysúc

Deň otvorených dverí na Gymnáziu v Turzovke prilákal záujemcov z celých Kysúc

Turzovka 15.12.2022 - Gymnázium v Turzovke privítalo 8. decembra žiakov deviateho ročníka z okolitých základných škôl spolu s ich rodičmi. Prišli žiaci z Turzovky, Olešnej, Vysokej, Podvysokej, Korne, Klokočova, Staškova, Rakovej a Čadce. 
Po príhovore riaditeľky školy Evy Lejtrichovej a predstavení školy formou prezentácie a videa nasledovala aktivita Prvák, nájdi si deviataka zo svojej základnej školy a porozprávaj sa s ním. kde žiaci pokračovali prehliadkou učební, telocvične a posilňovne v sprievode štvrtákov. 

V učebni biológie si žiaci mohli pozrieť mikroskopické preparáty rastlinných i živočíšnych mikroorganizmov, vyskúšať si prípravu natívneho preparátu i súťažnú aktivitu zameranú na lokalizáciu orgánov v tele človeka.
V učebni chémie žiaci videli izoláciu aminokyselín z bielkovín, denaturáciu bielkovín i dôkaz vodíka. Mali možnosť zostaviť aparatúru filtrácie. 
V jazykovej učebni sa hralo v ruskom jazyku bábkové predstavenie Popoluška v podaní žiakov štvrtého ročníka, ktorí si vlastnoručne vyrobili bábky a zároveň každá scénka bola doplnená video-prezentáciou. Diváci svojím potleskom ocenili výkon hercov a vytvorili príjemnú atmosféru. Na záver štvrtáci zaspievali obľúbenú pieseň Milión červených ruží, ktorá svojou melódiou zaujala aj účastníkov podujatia.   
Jedáleň sa stala miestom ochutnávania typických národných jedál. V rámci anglického jazyka žiačky III.A triedy pripravili apple pie, cookies a breakfast tea. Z kuchyne nemecky hovoriacich krajín mali deviataci možnosť ochutnať nátierku erdäpfelkas, ktorá sa pripravuje z varených zemiakov. Ruštinári pripravili pre deviatakov ruskú národnú polievku boršč, na ktorom si všetci pochutnali. Veríme, že sa deviatakom v našej škole páčilo, a ďakujeme za účasť a tešíme sa na stretnutie v septembri, uviedla gymnázia Eva Lejtrichová.

foto: gym


Fotogaléria k článku :

dod-gymnazium-turzovka-foto1.jpg
dod-gymnazium-turzovka-foto2.jpg
dod-gymnazium-turzovka-foto3.jpg
dod-gymnazium-turzovka-foto4.jpg
Vytvorené: 15.12.2022