Región Kysuce - foto Stanislav Hulita
Tipy, články, foto, video pošli na redakcia@kysuce.sk

52 rodín v Čadci ostalo bez pitnej vody, pomocnú ruku im podal primátor

52 rodín v Čadci ostalo bez pitnej vody, pomocnú ruku im podal primátor

Čadca 21.07.2010 - Obyvatelia bytovky na Podjavorinskej ulici č.2481 ostali niekoľko dní bez pitnej vody. Dôvodom nechcenej odstávky bola havária na prívode vody do paneláku, v ktorom býva cca 52 rodín. Situáciu sa pokúšali obyvatelia riešiť už počas nedele. Bohužiaľ neúspešne. Ako uviedli, majitelia správcovskej spoločnosti boli v tom čase na dovolenke a ich zamestnanci neboli oprávnení vzniknutú situáciu riešiť. Neostávalo im nič iné len čakať, kedy sa vedenie spoločnosti rozhodne riešiť ich situáciu. Ale dokedy? Byť bez vody niekoľko dní neprichádzalo do úvahy.

Mesto opätovne suplovalo pomoc správcovskej spoločnosti
Konateľ bytov p. Ján Kubinec sa preto rozhodol požiadať o pomoc vedenie mesta. Po prehodnotení situácie primátor mesta okamžite so spoločnosťou SEVAK zabezpečil pre 121 ľudí cisternu s pitnou vodou.
Jozef Vražel:Okrem zabezpečenia pitnej vody nemohlo mesto zrealizovať žiadne iné kroky a to z dôvodu, že bytový dom nie je v správe Dombytu, ktorý je príspevkovou organizáciou mesta. Ak by sme zasiahli do majetku, ktorý spravuje iná správcovská spoločnosť, konali by sme neoprávnene.

Snahu mesta ocenili všetci dotknutí majitelia bytov. „Keby nám nebol primátor vyšiel v ústrety, nevieme ako by sme tu dýchali“, uviedol jeden z nich. Po tejto nepriaznivej skúsenosti uvažujú obyvatelia bytovky o zmene správcovskej spoločnosti.  O udalosti informovala hovorkyňa mesta Čadca Silvia Kajanková.
 


Kategória: TOP Článok | Vytvorené: 21.07.2010