Región Kysuce - foto Stanislav Hulita
Tipy, články, foto, video pošli na redakcia@kysuce.sk

Nová Bystrica bola pod vodou, zatopilo pivnice, záhrady, podmyté sú cesty a chodníky

Nová Bystrica bola pod vodou, zatopilo pivnice, záhrady, podmyté sú cesty a chodníky

Nová Bystrica : V dňoch 15. a 16. augusta 2010 sa prehnala ponad Slovensko silná víchrica, ktorá spôsobila veľké škody na budovách, komunikáciach, o dva týždne neskoršie sa to zopakovalo, a to 1. septembra 2010.

Aj na bystriciach to nebolo inak. Z mnohých potôčikov sa stali doslova rieky, ktoré brali so sebou, čo im prišlo do cesty v rátane ciest. V Novej Bystrici boli postihnuté najviac tieto osady: Šumskovia, Cádrikovia, Bisahovia, Mrvovia, Berešovia, Andrisovia, Granátovia, Podricerová, kde boli občania zaneprázdnení starostami.

V mnohých miestach zaplavilo suterény domov, záhrady, chodníky a podobralo cestné komunikácie. Cesta k Skanzénu vo Vychylovke bola vo viacerých miestach podtrhnutá a pracuje sa na opravách rieky Bystrice. Veľmi známa úvraťová železnička vo Vychylovke bola v niektorých miestach podobratá tak, že konštrukcia koľajnice zostala vo vzduchu.

V prvom rade ďakujeme dobrovoľnému hasičskému zboru v Novej Bystrici a samozrejme všetkým občanom, ktorí boli v týchto dňoch nápomocní pri záchranných prácach.
Treba už len dúfať v to, že takéto nebezpečenstvá sa nebudú opakovať.

Vladimír Tomčala, foto: Beáta Cádrová, Rudolf Chovanec Ml.


Fotogaléria k článku :

zaplavy-nova-bystrica-2010-1.jpg
zaplavy-nova-bystrica-2010-2.jpg
zaplavy-nova-bystrica-2010-3.jpg
zaplavy-nova-bystrica-2010-4.jpg
zaplavy-nova-bystrica-2010-5.jpg
Vytvorené: 07.09.2010