Región Kysuce - foto Stanislav Hulita
Tipy, články, foto, video pošli na redakcia@kysuce.sk

V Turzovke sa pokúsia prekonať vlastný rekord v štafetovom pití piva

V Turzovke sa pokúsia prekonať vlastný rekord v štafetovom pití piva

Turzovka 26.07.2011 - O netradičných rekordoch, ktoré Turzovku a jej občanov v závere uplynulých desiatich rokov postavili do roly Hlavného mesta Slovenských rekordov, určite počuli mnohí. Určite netreba o nich veľa vysvetľovať, sú jedinečné, zábavné a najmä originálne vo svojom masovom a štafetovom poňatí.

V meste sa súťažilo a zabávalo už mnohými spôsobmi, tak si ich opäť trochu zhrňme: pilo sa pivo, pílili drevené kláty, jedli melóny, kopali futbalové jedenástky, vystúpilo na pomyselný vrchol sveta - Mount Everest, ďalej sa jedli Horalky, syrové nite, dojili kravy i bicyklovalo a minulý rok 2010 priaznivcov tejto zábavnej rekordmanskej aktivity za takmer 12 hodín poskladalo zo samolepiek takmer 40 m2 veľký bilboard - mozaiku všetkých turzovských rekordov.

Keďže rekordov nikdy nie je dosť a Turzovské leto a jeho záverečný hodový víkend by sa bez nich možno mnohým ani nerátal, aj tento rok pripravili organizátori ich ďalšie pokračovanie, či lepšie povedané pokus o prekonanie samých seba. A to je niekedy ťažšie, než sa na prvý pohľad zdá - vedeli by o tom rozprávať ozajstní športovci - rekordéri. Turzovčania sa teda počas jubilejných 40. Beskydských slávností pokúsia prekonať rekord spred desiatich rokov, kedy sa za 11 hodín a 21 minút vypilo 2001 malých (0,3l) pív štafetovým spôsobom.

Takže v sobotu 13. augusta od 8:30 si prídu na svoje najmä milovníci piva - samozrejme musia byť pripravení preukázať svoju dospelosť (tento rekord ako jediný bohužiaľ nie je pre neplnoletých!) a zodpovednosť k takým vážnym veciam ako sú pravidlá. Pretože rekord bude spočívať v štafetovom pití malého piva musia ísť jeho aktéri naozaj jeden za druhým a priemerný čas vymedzený na vypitie jedného piva musí byť kratší než 22 sekúnd. Atmosféru budú dopĺňať svojimi vystúpeniami majstrovské Mažoretky Nicol, jedinečný dobrý vojak Švejk s kapelou C. K. Šraml a ďalšími hosťami, chýbať nebudú ani originálne účastnícke certifikáty a malý darček.

Organizátori sa tešia na všetkých - „domácich i cezpoľných“ a dúfajú, že spoločnými silami sa podarí rekord spred 10 rokov ešte vylepšiť.

Turzovské leto ponúkne osem týždňov rôznorodých podujatí

zdroj: turzovka.sk


Vytvorené: 26.07.2011