Región Kysuce - foto Stanislav Hulita
Tipy, články, foto, video pošli na redakcia@kysuce.sk

Sánkovanie: Richard Gavlas z TJ Lokomotíva Čadca je majster Slovenska v štartoch na ľade

Sánkovanie: Richard Gavlas z TJ Lokomotíva Čadca je majster Slovenska v štartoch na ľade

Starý Smokovec 02.04.2012 - Krásna modrá obloha, nádherná panoráma Tatier, teplé počasie a perfektne vyľadovaný sánkarsky trenažér, to bol rámec posledného preteku sánkarov v sezóne 2011 - 2012 a to Majstrovstiev Slovenska v štartoch na ľade pre žiacke kategórie.

Štart - rýchlosť, dynamika a technika správne a koordinovane zvládnuté sú základom pre dosiahnutie dobrého výsledku celej jazdy na dráhe . Dôležitosť štartu a jeho dôkladné zvládnutie viedli k vytvoreniu samostatných disciplín - pretekov v štartoch na ľade a štartoch na kolieskových saniach.

Tohto vrcholu žiackej sezóny sa zúčastnila štyridsiatka pretekárov v boji o majstrovské tituly. O medaily sa bojovalo v štyroch kategóriach. V troch z nich mali svoje želiezka v ohni aj sánkari čadčianskej Lokomotívy. Pretek začínal kategóriou mladších žiakov. Erik Majchrák absolvoval tri vyrovnané jazdy, ale na troch najlepších to nestačilo a skončil tesne za stupňom víťazov na peknom štvrtom mieste.

Medzi staršími žiačkami boli dve sánkarky Lokomotívy. Kým Dominika Adámková po bojovnom výkone obsadila druhé miesto za favorizovanou domácou pretekárkou, tak štvrté miesto Adriány Prengelovej bolo určitým sklamaním, veď od tretieho miesta ju delilo len deväť stotín sekundy a bolo v jej silách a jazdeckých schopnostiach byť na najvyšších stupňoch.

Najsilnejšou kategóriou bola kategória starších žiakov a tu bolo čadčianske želiezko v ohni najhorúcejšie. Richard Gavlas troma vynikajúcimi jazdami nedal šancu svojmu najväčšiemu súperovi z radov domácich pretekárov a zaslúžene získal titul Majstra Slovenska. Rišo prechádza do juniorskej kategórie a týmto svojim výkonom potvrdil oprávnenosť nominácie do širšieho reprezentačného juniorského kádra. Príjemne prekvapil Janko Tomaník, ktorý získal štvrté miesto a taktiež Marián Sivera ziskom piateho miesta.

Sezóna pretekov na ľade skončila, začína sa však dlhá príprava na nadchádzajúcu sezónu.

S.H. st, foto: Štefan Čapko


Kategória: ŠPORT TOP | Vytvorené: 02.04.2012